28.04.2024 09:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зміни до закону про Київ не наділяють Київраду правом на ліквідацію райрад

Kievrada1Внесені парламентом 7 вересня 2010 року зміни до закону про Київ не наділяють Київську міськраду правом на ліквідацію райрад у столиці.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі першого каналу Національного радіо.

«Я читаю цей закон таким чином: територіальна громада і міська рада можуть розглядати питання про створення нових рад або не створення, і не йде мова про те, що вони мають право скасовувати і ліквідувати ці ради», — цитують його «Українські новини».

При цьому спікер припустив, що відповідна норма закону може трактуватися і іншим чином.

«Але під не створенням можуть розуміти те, що приймуть рішення не створювати районні ради. На мій погляд, це може викликати певні колізії», — вважає він.

Литвин зазначив, що громаді делегували те, чим вона має займатися, але кожен вкладає свій зміст в це рішення Верховної Ради.

Крім цього, Литвин висловив жаль з приводу того, що парламент вносить зміни в закон, який стосується проведення виборів, напередодні старту виборчої кампанії.

«Можливо, зробили це пізно, а звідси враження, що з урахуванням шансів на вибори до районних рад міста Києва прийняли таке рішення», — сказав він.

У той же час спікер додав, що зміна законів перед початком виборчих кампаній хоч і погана, але традиція в Україні.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-09-2010 22:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100