28.03.2024 19:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Анатолій Гриценко: ”зараз братва хоче повернути собі право торгувати землею”

Gricenko Anatolyi1Члени коаліції ”бютівець” Олег Черпіцький та ”регіонал” Григорій Калетнік подали до парламентського комітету нацбезпеки та оборони законопроект про повернення Міністерству оборони права відчужувати власне майно.

Держдепартаментом надлишкового майна у Мінобороні керує брат нардепа Олександр Черпіцький. Анатолій Гриценко, колишній міністр оборони, голова відповідного комітету, проти такої пропозиції. Черпіцький натякнув, що Гриценка треба звільнити і що той на посаді міністра сам розпродував майно відомства в ручному режимі.

— Зовні законопроект спрямований на важливе завдання — збільшити фінансування армії та силових структур, — коментує 52-річний Анатолій Гриценко. — Але те, що там пропонують, дає право керівникам силових структур торгувати землею. Така комерційна діяльність може закінчитися тільки зловживанням. За це мають відповідати, і зараз так є, структури поза межами військових формувань. Фонд держмайна, наприклад. Коли я був міністром, позбавив Міноборони права торгувати чим завгодно. А зараз братва хоче повернути собі це право.

Черпіцький заявляє, що раніше ви розподіляли землі міністерства у ручному режимі.

— На його істерику я не хочу реагувати. Він образився тому, що я не пускаю його на засідання комітету. Стосовно Олександра Черпіцького інша історія. Я минулої середи звернувся до прем’єра Миколи Азарова з наполегливим проханням звільнити його. Бо ця людина перебуває на посаді вже п’ять місяців. Двічі були подання на оформлення йому допуску до державної таємниці й двічі Служба безпеки України йому у цьому відмовляла. Тобто людина не має права перебувати на посаді.

Коли прийшов на засідання комітету інший заступник міністра оборони, я йому сказав: ”Передайте міністру Михайлові Єжелю, що людину без допуску я на засідання не пущу. Хай приходить сам міністр або інший заступник”.

Чому Черпіцькому відмовили у допуску до держтаємниці?

— Є серйозні проблеми з його минулим, яке могли б прояснити правоохоронні органи. Коли він готував свою біографію для подання в СБУ, то випустив кілька років. Крім того, написав, що проходив військову службу у Житомирському окрузі. Такого не існує.

У вас є приклади сумнівних оборудок при новому керівництві Міноборони?

— У квітні Єжель своїм наказом ліквідував підприємство Міноборони завод ”Металіст” у Криму в Балаклаві. А 30 червня написав листа керівнику Севастопольської міськради, що Міноборони відмовляється від землі заводу. Там близько 4 гектарів — мінімум 10 мільйонів доларів. Прокуратура зараз його повертає.

 

Анастасія РЯБОКОНЬ, Gazeta.ua

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-09-2010 10:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100