20.04.2024 15:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Віце-президент США Джозеф Байден попередив Януковича

vibori-yanuk1Віце-президент США Джозеф Байден поговорив із президентом України Віктором Януковичем про вибори в місцеві органи влади в Україні, призначені на 31 жовтня.

Ця телефонна розмова відбулася в четвер, 14 жовтня 2010 року, повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на прес-службу Білого дому.

«Віце-президент підкреслив важливість вільних і справедливих виборів і свободи преси як ознак прихильності України демократії та європейської інтеграції, а також наголосив на підтримці цих цілей адміністрацією Обами», — говориться в повідомленні.

Байден також сказав Януковичу, що «процес конституційної реформи, який почався з рішення Конституційного Суду від 1 жовтня, повинен включати стримування й противаги і виробити Конституцію для всього народу України», зазначається у повідомленні.

«Віце-президент Байден подякував президенту Януковичу за важкі економічні реформи, які він просував, і за підтримку спільного порядку денного у сфері нерозповсюдження...», — повідомляє Білий дім.

У свою чергу, Янукович погодився, що важливо провести вибори у відповідності до міжнародних стандартів.

«Це завдання для всієї виконавчої влади — зробити все необхідне, щоб вибори відбулися чесно і прозоро. Це моя принципова позиція, я в цьому особисто зацікавлений», — сказав він, повідомила прес-служба президента України о 12:45.

Раніше ж, у п'ятницю вранці, прес-служба президента повідомила лише: «Президент України Віктор Янукович провів телефонні розмови з Віце-президентом США Джозефом Байденом та директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Домініком Стросс-Каном».

Жодних подробиць розмов прес-служба Януковича спершу не повідомила.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-10-2010 21:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100