25.04.2024 14:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Микола Мельниченко: «зробіть так, щоб я дожив до суда над Кучмою»

«Партія Правозахисту», виборчий список якої очолює Микола Мельниченко, домоглася можливості балотуватися в Київську облраду.

Київський апеляційний адмінсуд скасував рішення окружного адмінсуду столиці за позовом партії до облтервиборчкому, який відмовив її представникам у праві балотуватися кандидатами в депутати Київської облради.

Рішення апеляційного суду остаточне й оскарженню не підлягає.

Головуючим у справі виступав однофамілець екс-президента України Леоніда Кучми, лише ім'я та по-батькові в нього інші — Андрій Юрійович.

За кілька днів до рішення апеляційного суду з Миколою Мельниченко спілкувався редактор  «Спротиву» Вадим Гладчук.

Melnichenko Mikola3Вас не зареєстрували до участі у виборах до Київської обласної ради. Поясніть чого Вас не зареєстрували і що Ви зробили, щоб Ваше конституційне право бути обраним було реалізоване?

Відмовили особисто мені в реєстрації депутатом в обласну раду по мажоритарному округу, так і цілий список від партії «Правозахисту» не зареєстрували.

Відмова була формальна, начебто данні які були подані до територіальної виборчої  комісії і данні по управлінню юстиції Київської області не співпадають. Ми показали, що це був формальний привід, відмовити в реєстрації й подали до суду.

В принципі ми розуміємо, що влада на місцях намагається вистроїтись перед вищим керівництвом країни й не допустити людей, яких підтримує населення і які можуть показувати альтернативу діючій владі.

Представникам територіальних виборчих комісій на місцях Банкова намагається ставити завдання як недопущення реальних кандидатів, як в мери, так і кандидатів в депутати.

Ви мешканець Київської області? За кого б зараз порадили голосувати за партійними списками?

Потрібно поновлювати кров і робити так, щоб до влади приходили нові політичні сили, які не були у владі.

Наприклад, із політичних сил: «Батьківщина», та ж сама «партія регіонів», вони були у владі, й кредит довіри в принципі до них вичерпався.

Ми жили при помаранчевих й хотіли жити краще, чи то при «голубих», вибачте, біло-блакитних й нам хочеться жити краще. Але якщо при владі живеться гірше, чому ми повинні голосувати знову за цю владу? І ця влада, це «партія регіонів», «блок Литвина», комуністи — тому не має сенсу голосувати на місцевих виборах за них. Треба дати шанс новим політичним силам, яких не пускають на вибори.

Мене особисто цікавить питання, що Вас як людину, яка працювала з Кучмою спонукало писати його. Що стало поштовхом, яка подія чи випадок? 

Звичайно мене звербували агенти ЦРУ

Я серйозно!

Я також. Леонід Данилич сказав, що це іноземні спецслужби.

Леонід Данилович багато чого каже, він скоро і байку про марсіан розкаже. Розумієте, любий злочинець коли намагається уникнути покарання, він завжди щось приплете. Але серйозно, що Вас спонукало писати Кучму?

Якщо коротко, та присяга, яку я давав народу України. Я давав присягу захищати Україну, народ України. Коли я побачив, що самий великий недолік для народу України — це його керівництво, я вибрав шлях щоб розкрити це.

Я міг фізично усунути Кучму. Але вбивши Кучму, ми б не змогли поламати кримінальну систему. І я вибрав такий шлях, де я  зміг викрити злочини, щоб притягти до відповідальності тих людей, які скоїли злочини.

Була інформація в Інтернет виданнях, що Вам загрожує реальна небезпека – були спроби отруїти Вас, що Ви навіть в лікарні були. Що зараз – чи відчуваєте Ви небезпеку, чи знята з Вас охорона? Чи полює на Вас, наприклад, Литвін чи його прибічники?

Нещодавно я офіційно звернувся до голови Служби безпеки України з вимогою забезпечити мою безпеку на належному рівні. Тому що як професіонал, я вам скажу, на сьогоднішній день я дуже вразливий. Єдиним виходом для банди Кучми є моє усунення. Тому я кричу: «зробіть так, щоб я дожив до суда».

Що там з  плівками? Ви та людина, яка робила ці записи і можете довести їх автентичність. Є люди, які зацікавлені, котрі знаходяться зараз при владі знову, і вони намагаються дискредитувати ці плівки, довести, що це неправдива інформація, хоча всі епізоди які там є, вони на 100 % збігаються з реальними подіями життя.

Експертиза записів була, і вона підтвердила, що вони достовірні. Остання експертиза, яка провіряла запис між Кучмою, Пукачом і Кравченко вона підтвердила, що запис цілісний, не монтований і ці голоси належать Кучмі енд компані.

 

Спілкувався Вадим Гладчук, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-10-2010 13:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

  • Vitman

    Чувак хочет жить вечною

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100