25.04.2024 07:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кандидат у мери Святогірська від «Партії Народний порядок» Андрій Кисельов оголосив голодування на захист демократії

PNP piket na Bankovii26-10-2010-1

Пікет на Банковій проти фальсифікації виборів у Святогірську

«31 жовтня чинна влада хоче просто витерти ноги об народ» — каже Андрій Кисельов, заступник голови політичної партії «Партія Народний порядок», кандидат на посаду міського голови м. Святогірська (Донецька обл.), що оголосив 26 жовтня 2010 року голодування під стінами Адміністрації Президента України і вимагає від глави держави припинити масові порушення на місцевих виборах.

— Що підштовхнуло Вас до такого відчайдушного вчинку?

На мене, інших кандидатів від нашої партії, членів виборчих комісій, спостерігачів постійно здійснюється тиск. Від нас вимагають співпрацювати з Партією регіонів та брати участь у провокаціях проти законного демократичного виборчого процесу. Адже правляча партія хоче, щоб усі хором співали їй похвальні гімни. І громадські організації, і релігійні організації, і опозицію вони хочуть примусити хвалити владу.

На жаль, у таких провокаціях вже бере участь навіть православна церква. Як мені розповідали, один зі священників на проповіді у нашій лаврі сказав віруючим, що треба голосувати за Партію регіонів. Це була відверта агітація під виглядом релігійної діяльності. На цей прикрий випадок тервиборчком ніяк не відреагував. Вважаю, що неприпустимо спекулювати на почуттях віруючих, переконуючи від імені Бога голосувати за певну політичну силу. Це, перш за все, аморальне святотатство, і, по-друге, відверте порушення виборчого законодавства та конституційного принципу відділення держави від церкви.

— Як це торкнулося Вас та Вашої партії?

У Святогірській територіальній виборчій комісії відбуваються фальсифікації документів, рішень та постанов. Робиться все для того, щоб провести вибори безальтернативно. Я подав докази правопорушень до Центральної виборчої комісії, Адміністрації Президента, до органів прокуратури та Служби безпеки України, ОБСЕ. Ці документи засвідчують порушення строків реєстрації мене кандидатом на посаду міського голови, реєстрації виборчих списків нашої партії по багатомандатним виборчим округам. Відповідно до закону, протягом трьох днів після подання документів кандидатів мають зареєструвати або відмовити у реєстрації. Ці строки систематично зриваються. Виборчий список нашої партії був зареєстрований із запізненням на чотири дні.

У мене є інформація про те, що влада запланувала на 29 жовтня незаконно зняти з реєстрації мене та виборчий список «Партії Народний порядок». Зараз вони нахабно готують грунт для подальшого свавілля, користуючись тим, що я знаходжуся в Києві і мені складно реагувати на хуліганські витівки правових нігілістів з тервиборчкому.

— В чому виявився правовий нігілізм членів виборчої комісії?

Побоюючись викриття вчинених порушень, тервиборчком намагається залякати мене незаконними репресіями. Після того, як я оголосив голодування, заступник голови територіальної виборчої комісії Євген Божко повідомив мені в телефонному режимі, що на підставі інформації про моє голодування в біжучій стрічці новин «5 каналу» Партії Народний порядок заочно винесено попередження.

Тобто, я скаржуся на порушення виборчого законодавства комісією, не порушуючи виборче законодавство, користуюся своїм правом на оскарження незаконних рішень, дій та бездіяльності, а тервиборчком відповідає на це абсурдними, безпідставними, незаконними «попередженнями», які ніяк не стосуються виборчої кампанії.

Невідомо чому вони вирішили, що я розмістив цю інформацію на «5 каналі». Насправді я не маю до цієї новини жодного стосунку — очевидно, там журналісти просто роблять свою роботу. Здогадуюся, що члени комісії чудово це розуміють і свідомо йдуть на порушення закону для розправи над опозиційними кандидатами.

— Як довго Ви плануєте продовжувати свою акцію протесту?

Голодуватиму, поки не будуть виконані мої законні вимоги. Вони прості: приведення у рамки закону роботи Святогірської територіальній виборчої комісії, припинення тиску, переслідувань та шантажу кандидатів у депутати та на посади міських голів від політичної партії «Партія Народний порядок» та спроби примусити опозицію «зіграти у піддавки» з партією регіонів.

Такі проблеми, до речі, є не тільки у нашої партії, а й у багатьох інших партій по всій країні. Кандидатів незаконно знімають з реєстрації, утискають, чиниться свавілля та беззаконня.

Цим голодуванням я хочу привернути увагу суспільства до цього масштабного наступу на демократію. Виборці повинні зрозуміти, що 31 жовтня чинна влада хоче просто витерти ноги об народ.

 

Спілкувалася Ольга Раскіна, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-10-2010 22:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100