28.03.2024 22:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Київській області «Беркут» побив кандидата в депутати Івана Лисенка

pahanat1«Беркут» уночі побив депутата бучацької міськради й кандидата в депутати Івана Лисенка, який хотів зупинити фальсифікації. Про це повідомив «Українській правді» спостерігач від «Пори» Олександр Сердюк, представник кандидата в мери Ігоря Бартківа.

За його словами, у неділю вдень спостерігалися фальсифікації, а вночі при підрахунку голосів Лисенко звернув увагу, що по 5 бюлетенів скручені разом — усього виборцям Бучі (Київська область) видавали 5 різних бюлетенів, але скручені були бюлетені за одне й те саме, чого один виборець зробити не міг. І всі вони були за Партію регіонів.

Після цього, за словами Сердюка, «Беркут» почав бити кандидата в депутати Лисенка. Усі 52 спостерігача намагалися їх зупинити, але це не допомогло. Лисенка, за словами Сердюка, «силоміць захопили й вивезли» і він досі перебуває в РВВС.

Представник «Пори» також розповів, що ще зранку неділі відбувалися підозрілі дії.

Так, за словами Сердюка, представник Партії регіонів Синицька підкуповувала людей — таких, як наркомани. Один із таких нібито розповів, що Синицька давала по 150 гривень, щоб проголосували за неї.

Представник «Пори» сказав, що спостерігачі від інших партій і кандидатів спочатку з підозрами поставилися до їхньої інформації про це.

«Ми стукаємося, що від неї йде загроза фальсифікації — вона від Партії регіонів... Нас ніхто не слухає. Вона роздає їжу членам комісії... Я не хочу сказати, що це хабар, але впливає... До неї ставляться лояльно, а до нас агресивно. Це вже виглядає як змова», — сказав Сердюк.

За його словами, у списку виборців на тій дільниці — 2 500 людей. Однак удень почали з'являтися чужі люди, яких у Бучі не знають. Всі вони підходили до 1-го столу.

Близько 4 години, за словами Сердюка, впіймали «конкретну людину», зажадали пояснень — він почав тікати. Втрутилася Синицька, викликала міліцію. Виявилося, що та людина з Дніпропетровська. На запитання, звідки в нього були бюлетені, він сказав, що «на землі лежали».

«Його відвозить міліція, сам начальник бучацької міліції, — і вже поводяться (міліціонери), як би захищаючи його», — сказав представник «Пори».

Крім того, за словами Сердюка, приїжджали представники Партії регіонів і «Сильна Україна», на розпити сказали: голосувати. Їх теж відвезла міліція. При цьому Синицька їх нібито захищала, а голова дільничної комісії «нагнітала обстановку» і тиснула на спостерігачів, попереджаючи, що їх виженуть.

Сердюк припускає, що Сидницька мала змову і з міліцією, і в комісії.

Крім того, розповів він, при підрахунку голосів, виявилося, що не вистачає 152 бюлетенів на 1-му столі, а через 4 години їх знайшли в «зовсім іншому місці». За словами Сердюка, ці бюлетені «були видані людям заздалегідь».

Потім, розповів представник «Пори», у приміщенні дільниці «гаситься світло, б'ються вікна, вламується сторонні люди — вкидають бюлетені». Один утік, другого затримали, приїхала міліція, одягли на нього наручники — але знову вимкнулося світло й «ця людина в наручниках тікає й міліція нікому не дає його наздогнати, сама знімає наручники»

«Людини 3-4 було куплено в дільничній комісії... Потім інші зрозуміли й сказали, що не хочуть брати в цьому участі. Всі вже розійшлися. Вибори були зірвані Партією регіонів. І такі випадки проходять на інших дільницях — ще жодна комісія не закрилася (в Бучі)», — сказав Сердюк.

За його словами, відбулася «масова фальсифікація», тому що «тисячі бюлетенів вкидаються».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-11-2010 11:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100