25.04.2024 20:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У ЦВК знають про «улюблений механізм боротьби з кандидатами»

CVK1Скасування тервиборчкомами реєстрації кандидатів часто відбуваються за надуманими причинами і є механізмом боротьби з кандидатами.

Про це сказав заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера в інтерв'ю газеті «Комерсант-Україна».

Так, на запитання про те, чи змінився характер порушень за останні роки, він зазначив:

«Якщо говорити про специфіку місцевих виборів, то, повірте, на всіх без винятку, крім виборів 2006 року, спостерігалося скасування членами ТВК реєстрації кандидатів за, скажімо так, надуманим причинами. Це улюблений механізм боротьби з кандидатами», — сказав Магера.

«На жаль, на цих виборах аналогічної ситуації уникнути не вдалося. У 2006 році цього не було, бо тоді закон передбачав підстави для скасування реєстрації кандидатів», — додав він.

Крім того, на запитання про головні відмінності підготовки комісій на виборах у цьому й у 2006 роках, заступник голови ЦВК сказав: «Давайте не будемо забувати, що на цих місцевих виборах виборчий процес тривав усього 50 днів — цього вкрай мало».

«Крім того, вибори-2006 проходили одночасно з парламентськими, і комісії були спільні. Зараз члени дільничних виборчих комісій зіткнулися з новим законом про місцеві вибори, який вивчити, повірте мені, було дуже складно, при цьому більшість членів комісій за освітою не є юристами», — сказав Магера.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-11-2010 12:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100