26.04.2024 05:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Литвин та нардепи не хочуть виконувати Конституцію України щодо виборів 27 березня 2011 року

deputati-urodiВерховна Рада відмовилась направити запит народного депутата від НУ-НС Арсенія Яценюка до Президента України щодо необхідності проведення у 2011 році парламентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний депутатський запит оприлюднив на засіданні парламенту голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Зокрема, у своєму запиті А.Яценюк зауважив, що Президент має вжити заходів, необхідних для проведення чергових виборів Верховної Ради, і визначити невідкладні законопроекти по внесенню змін до держбюджету на 2010 рік щодо забезпечення проведення виборів до ВР 27 березня 2011 року.

Запит підтримали лише 84 народні депутати з 427 зареєстрованих у сесійній залі.

Перед голосуванням В.Литвин заявив, що тим, хто підтримає цей запит, «треба дати можливість у наступному році сходити на вибори».

Нагадаємо, що відповідно до частини 1 статті 77 Конституції України вибори до Верховної Ради мають відбутися в березні 2011 року.

Відповідаючи на питання про проведення чергових виборів, заступник глави Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна зазначила, що «визначає це не стільки ЦВК, як Конституція».

«Якщо ми відкриваємо частину 1 статті 77, в редакції 1996 року, абсолютно чітко і однозначно ця норма каже про те, що вибори відбуваються в останню неділю березня четвертого року повноважень Верховної Ради», — розповіла чиновник.

«Це остання неділя березня 2011 року», — уточнила Устенко-Чорна.

«Стаття 16 закону України про вибори народних депутатів чітко говорить про те, що Центральна виборча комісія оголошує початок виборчого процесу чергових виборів народних депутатів за 125 днів», — повідомила заступник глави ЦВК.

 

Читайте також:

ЦИК назовет дату выборов в Раду в ноябре

ЦВК зобов'язана оголосити вибори в листопаді

ЦВК не хоче виконувати Конституцію України щодо парламентських виборів 27 березня 2011 року і хоче тлумачення

Януковичи готовят парламентские выборы на 2011 год?

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-11-2010 11:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100