1.05.2024 11:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через Податковий кодекс підприємці готові припинити повноваження Януковича

yanuku-paganoПрезидент робить величезну помилку, абстрагуючись від ситуації в суспільстві, що була спровокована урядовим проектом Податкового кодексу. Якщо цей документ буде прийнятий в існуючому вигляді і підписаний Януковичем, політичні наслідки для нього особисто можуть бути найтяжчими.

Про це на брифінгу у Києві заявив Олександр Данилюк, керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.

«Ховаючись за спини уряду та парламентської більшості у питанні Податкового кодексу, Янукович відверто провокує подальше зростання протестних настроїв. І головним об’єктом суспільного невдоволення є саме він – Президент, що уособлює цю владу і всі її дії. Складно повірити, що Янукович не володіє інформацією про масові акції протесту, які з кожним разом стають чисельнішими. Якщо офіційна позиція провладних спікерів, що «вони всі проплачені», є й позицією Президента, то це лише свідчить про його інформаційну обмеженість, або повну політичну сліпоту. Сьогодні ми можемо прямо констатувати, що Президент покинув свій народ. Покинув у найтяжчій ситуації, коли мільйони його співвітчизників опинилися перед загрозою масового безробіття та бідності. Його подальше невтручання в перебіг подій – прямий шлях до політичного самогубства», — підкреслив О.Данилюк.

На думку експерта, якщо Податковий кодекс буде прийнятий без урахування інтересів підприємців та їх працівників, то «Віктор Янукович повинен усвідомити, що шість мільйонів громадян, які задіяні в малому бізнесі, цілком здатні лише за кілька днів створити ініціативні групи й зібрати ту кількість підписів, яка необхідна для скликання референдуму щодо дострокового припинення його президентських повноважень».

«На відміну від імпічменту, розмови про який лише вводять суспільство в оману, такий загальнонаціональний референдум – це єдиний реальний правовий механізм, який дає можливість позбавити президента посади. Усі процедурні моменти чітко виписані Законом України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми». Крім того, за перешкоджання в реалізації цього права ст.157 ККУ встановлена кримінальна відповідальність», — зазначив О.Данилюк.

«Політична апатія минула, бо постало питання виживання. Так звані вибори до місцевих рад ліквідували залишки ілюзій. Сьогодні ситуація впритул наблизилася до точки неповернення. Президент має сказати своє слово і захистити людей, інакше своє слово скаже народ», - заявив керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-11-2010 19:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100