23.04.2024 15:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

22 листопада від ЦВК вимагатимуть оголосити про початок парламентських виборів

vernite vibori22 листопада 2010 року о 13.30 активісти та прихильники Партії Народний порядок, ВО «Молодь – надія України» та ГК «Громадський спротив України» проведуть мітинг біля Центральної виборчої комісії (пл. Лесі Українки, 1) з вимогою оголосити про початок виборчого процесу з виборів народних депутатів України, які мають відбутися 27 березня 2011 року.

За словами голови ВО «Молодь – надія України», редактора опозиційного інтернет-видання sprotiv.org Вадима Гладчука, за будь -яких політичних розкладів парламент фізично не встигає змінити норму статті 77 Конституції України раніше 1 лютого 2011 року та продовжити термін повноважень нардепів. «Чергові вибори до Верховної Ради України відбуваються в останню неділю березня четвертого року повноважень Верховної Ради України» - написано у Конституції України.  Тому Гладчук пропонує членам ЦВК дотримутися норм Закону та Конституції України та не брати участь у антиконституційній узурпації влади народними депутатами, які не хочуть розставатися зі своїми кріслами на Грушевського у визначений Конституцією України термін.   

Під час акції громадські активісти біля ЦВК проведуть символічні парламентські вуличні вибори серед киян, включивши до 500 виборчих бюлетенів декілька десятків відомих політичних партій. 

Згідно з ч. 6 ст. 57 Закону України «Про вибори народних депутатів України», ЦВК повинна була не пізніше ніж 17 листопада, тобто за 130 днів до дня голосування, затвердити форму виборчого списку кандидатів у народні депутати України від політичних партій та виборчих блоків для участі у чергових виборах до Верховної Ради України 27 березня 2011 року.

До цієї же дати Міністерство фінансів повинне було затвердити форми декларації для кандидатів для подання її до Центральної виборчої комісії.

Як відомо, 1 жовтня Конституційний Суд скасував зміни до Конституції, внесені у грудні 2004 року (так звану «політреформу»), якими термін повноважень парламенту був збільшений з 4-х до 5-и років.

У статті 77 чинної Конституції України вказано: «Чергові вибори до Верховної Ради України відбуваються в останню неділю березня четвертого року повноважень Верховної Ради України».

Вибори до Верховної Ради 6-го скликання відбулися 30 вересня 2007 року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-11-2010 20:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100