29.03.2024 13:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Представники підприємців вчергове сходили на зустріч в Кабмін

lohotron127 листопада 2010 року група представників від учасників акції протесту ходила на зустріч в Кабмін, повідомляє mistovoli.org

За уточненими даними на зустрічі з боку протестуючих підприємців були: Єременко Ю., Попик В., Свистович М., Хоменко М.М, Кущенко Л., Трошина С., Шаповаленко Є., Рой В., Волинець М., Продан О. (у якості експерта), Доротич С. І., Панаетов А. В.

На зустрічі не було Азарова, який під час візиту в наметове містечко дав зрозуміти, що Кабмін готовий піти на дуже широкі зміни Кодексу. Уряд представляв міністр фінансів Ярошенко.

На зустрічі делегація від протестуючих обгрунтовано відповіла на питання представників Кабміну, чим поганий Кодекс, та висловила свої аргументи з приводу того, чому Кодекс має бути ветовано.

Представники Кабміна намагалися оформити це як пропозиції до змін, однак делегація на це не погодилася, і ще раз підтвердила, що ветування Кодексу – єдиний прийнятний для нас результат, і що Податковий Кодекс переробити неможливо

В протоколі це зазначено, як “Сторони підтвердили принциповість вимог до Податкового кодексу зі сторони підприємницьких кіл.”

Представники протестуючих громадян розуміють, що друга сторона може через механізм зустрічей просто затягувати час. Тому, на зустрічі, яка пройде завтра в 14-00 буде складена “дорожня карта”, і на основі цього Коодинаційна рада прийме рішення, про те, скільки часу надати владі для ветування (скасування) кодексу – щоб у противному випадку продовжити нарощувати акції протесту.

Водночас прес-служба Кабміну повідомила, що прем'єр Микола Азаров доручив Міністерству фінансів створити спільну робочу групу з підприємцями, які протестують проти певних норм Податкового кодексу. Орган буде створено з метою напрацювання компромісних пропозицій щодо зазначених норм.

За згодою у цій роботі візьме участь глава комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Віталій Хомутиннік.

«Насправді у нас одна мета з підприємцями: щоб зберігалися робочі місця, навіть, щоб вони ставали якіснішими і створювались нові, і щоб спрощена система працювала прибутково», — заявив Азаров.

Він також зазначив, що, очевидно, діалогу саме зі «спрощенцями» не було приділено достатньо уваги, але після зустрічі з підприємцями на Майдані Незалежності висновок однозначний: немає ніяких перепон, щоб відкоригувати спірні норми і ввести Податковий кодекс у дію.

Представники протестуючих підприємців на зустрічі в Мінфіні наполягали на ветуванні Податкового кодексу і невведенні його в дію. Про це заявив активіст громадянського руху «Відсіч» Михайло Свистович, повідомляє «Дзеркало тижня».

Свистович зазначив чітку позицію Майдану: ветування Податкового кодексу.

За його словами, виправити його вже неможливо і будь-які поправки не зроблять кодекс прийнятним для підприємців.

Свистович заявив, що представники Майдану не підуть ні на які поступки влади, оскільки є воля людей, які їх делегували.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-11-2010 22:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100