16.04.2024 13:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Льовочкін поверне в Україну народовладдя — вибори будуть за мажоритаркою?

vibori2У владній команді не припиняються дискусії щодо дати проведення парламентських виборів.

Про це заявив у статті для «Дзеркала тижня» президент аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов.

Якщо частина президентської команди на чолі з Андрієм Клюєвим пропонує проводити вибори восени 2012 року, то група, приблизно очолювана Сергієм Левочкіним, пропонує проводити вибори навесні 2011, повідомив експерт.

«Питання про виборчу систему поки остаточно не вирішене, як немає остаточної ясності і з датою парламентських виборів. Одні представники владної команди (кажуть, що її представляє Сергій Льовочкін) пропонують у лютому 2011 року зірвати повторне голосування за конституційні зміни, що передбачають парламентські вибори в 2012 році», — заявив Жданов.

«Одномоментно буде прийнятий новий виборчий закон, що визначає дату виборів у березні одинадцятого року, відбудеться скорочення виборчої кампанії до 50 днів, що не дасть опозиції вчасно відмобілізуватися і провести ефективну кампанію», — повідомив експерт.

Подібну точку зору розділяють не всі представники команди чинного президента.

«Інше крило президентської команди (головним лобістом якого виступає Андрій Клюєв) відстоює як найбільше прийнятну дату виборів осінь 2012 року. Адже якщо провести вибори навесні 2011 року, то, безсумнівно, у Верховній Раді опиниться і Юлія Тимошенко, і Олександр Турчинов, які одержать парламентську трибуну і депутатську недоторканність», - розповів байку пробютівський експерт.

«Та й невідомо, що буде з рейтингом Партії регіонів після зими. У 2012 ж році вибори плануються точно після літнього затишку, а головне, після чемпіонату Європи з футболу, що, на думку регіоналів, має пройти на ура», — повідомив бютівський політтехнолог Жданов.

На думку експерта, місцеві вибори були своєрідним полігоном для обкатування виборчих технологій, що довели вигідність для правлячої партії виборів за мажоритарними округами.

«Не виключено, що наступні парламентські баталії будуть проходити як мінімум за змішаною — мажоритарно-пропорційною системою, а як максимум — тільки за мажоритарними округами», — налякано констатував Жданов.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-12-2010 15:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100