20.04.2024 18:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Луценко за ґратами пробуде 2 місяці і фігурує вже в 3 кримінальних справах. Фото

Lucenko za gratami2Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пробуде під вартою два місяці, таке рішення ухвалили у Печерському районному суді Києва. Адвокат колишнього міністра припускає, що Луценка затримали 26 грудня 2010 року у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка. Водночас у Генпрокуратурі повідомляють, що рішення суду ґрунтується на тому, що Луценко не з’являвся до слідчого, тим самим порушив вимоги, передбачені підпискою про невиїзд. Нині проти Юрія Луценка порушено три кримінальні справи, а його соратники заявляють про посилення терору проти опозиції в Україні.

Юрія Луценка затримали 26 грудня біля дому 11 бійців спецназу СБУ, а вже 27 грудня Печерський райсуд столиці вирішив, що екс-міністр внутрішніх справ залишатиметься під вартою упродовж  двох місяців.

Раніше Генпрокуратура порушила дві кримінальні справи. 13 грудня Юрію Луценку та його колишньому водієві Леоніду Приступлюку висунули остаточні звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великих розмірах – на суму в 360 тисяч гривень, а також у перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Луценка затримали за те, що не читав справу

Нині у Генпрокуратурі повідомляють про порушення ще однієї справи проти Луценка – «за перевищення влади та зловживання службовим становищем». Однак подробиці справи поки не повідомляють.

Речник Генпрокуратури Юрій Бойченко у коментарі для Радіо Свобода зазначає, що екс-міністра арештували тому, що він не з’являвся до слідчого і тим самим порушив вимоги, передбачені підпискою про невиїзд.

«Луценкові оголосили обвинувачення 13 грудня, і з того часу він мав би ознайомлюватися з матеріалами. Однак Юрій Віталійович за ці дні не ознайомився зі справою, приходив, прочитавши одну-дві сторінки, пробував фотографувати. Тобто він уникав процесу ознайомлення. Його попереджали про те, що якщо він зволікатиме з ознайомленням із кримінальною справою, то до нього буде змінено запобіжний захід», – додає він.

Адвокат колишнього міністра внутрішніх справ Ігор Фомін наголошує на тому, що рішення суду щодо взяття під варту захист обвинуваченого оскаржуватиме: на подання апеляції є три дні. За словами адвоката, йому достеменно не відомо, якого питання стосується третя порушена проти Луценка кримінальна справа.

«Це затримання було не щодо справи його водія, а щодо тієї справи, з якої ми не отримали постанову про порушення, тому в чому він підозрюється, ми не знаємо. Лише здогадуємось, що ця справа виникла в рамках справи про отруєння Ющенка», – каже Ігор Фомін.

Екс-міністру пропонували виїхати за кордон

За словами дружини Юрія Луценка Ірини, родина міністра була готова до арешту. Дружина екс-міністра підтверджує інформацію про те, що Луценку пропонували виїхати за кордон незадовго до затримання, однак він відмовився. «Юра неодноразово казав, що високопоставлені політики і від опозиції, і від влади пропонували йому виїхати, отримати статус біженця, навіть приносили якусь літературу. Але ми однозначно вирішили. За роки діяльності Юра не ховався ні за чию спину і він ніколи не виїхав би з цієї країни», – каже Ірина Луценко.

У фракції «Наша Україна – Народна самооборона» вже заявили про намір ініціювати скликання позачергової сесії Верховної Ради у зв’язку із затриманням Юрія Луценка. Для цього депутатам потрібно зібрати 150 підписів колег-парламентарів. До ініціативи «нунсівців» імовірно приєднаються депутати з Блоку Юлії Тимошенко.

27 грудня до Генпрокуратури на допит також з’явилися екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та колишній перший віце-прем’єр Олександр Турчинов – обох допитували у справі про нецільове використання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу.

Під вартою, окрім Юрія Луценка, нині перебувають зокрема колишній міністр з питань охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук та колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.

 

Олена Ремовська, Радіо Свобода

 

Читайте також:

Луценко збирався тікати за кордон — зізнання Геннадія Москаля

Наконец-то алкоголик и коррумпированный екс-министр Луценко будет взят под стражу?

Корупціонер Луценко нарешті опинився за гратами

Перед арештом «безробітний» та «бідний» блазень Луценко став «журналістом»

За что следует посадить Луценко

Корупційна спокуса Юрія Луценка

Рада нарешті звільнила алкоголіка Луценка

16 січня почнеться акція «МВС без Луценка»

Суд заборонив Луценку агітувати за Тимошенко у робочий час

За крики «Ганьба!» під час виступу Луценка менти заарештували студента

Луценко вперто не хоче виконувати рішення судів

Алкоголік у МВС Юрій Луценко став «Будяком року»

Луценко саботує роботу парламентської комісії, що розслідує його п'яний дебош у Німеччині

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-12-2010 22:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100