25.04.2024 16:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Влада Януковича демонструє антиукраїнську сутність

Vyazivsky Volodimir1

На фото: виступ Володимира В’язівського

Режим Януковича має намір зруйнувати основи незалежності України – так прокоментував народний депутат Володимир В’язівський заяви віце-прем’єра Бориса Колеснікова про те, що російській мові буде надано статус другої державної, а в країні буде дозволено подвійне громадянство, повідомляє sprotiv.org.

Як зазначив політик, надання російській мові статусу другої державної, що уже фактично передбачено урядовим законопроектом «Про мови», призведе до того, що українська мова буде витіснена з публічної сфери за білоруським сценарієм, так і не ставши чинником національної єдності усіх громадян країни. В перспективі це загрожує втратою українським народом своєї мови, а отже, і національної самосвідомості.

Водночас, запровадження подвійного громадянства – це пряме обмеження державного суверенітету, яке відкриває можливості іншим державам втручатися у внутрішні справи нашої країни та посилює загрози сепаратизму. Політик нагадав, що у 2008 році вторгнення Росії на територію Грузії відбулося саме під приводом захисту інтересів громадян своєї країни. «Я переконаний, що ніхто з українських громадян, незалежно від національності чи мови спілкування, не хотів би повторення такого сценарію в Україні» – підкреслив політик.

На думку В’язівського, єдина українська державна мова і єдине національне громадянство є безумовними атрибутами державної незалежності України, такими ж як територіальна цілісність чи національна армія. Це основи української незалежності, які не підлягають перегляду.

Він висловив  переконання, що патріотичні сили не допустять до реалізації антиукраїнських намірів влади, а громадяни висловлять своє негативне ставлення до ініціатив команди Януковича вже на найближчих виборах.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-01-2011 16:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100