28.03.2024 20:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Більше 8 мільйонів українців живуть у злиднях

kopiyki1В Україні пенсії до 1 тисячі гривень отримують близько 8,5 мільйонів осіб з 13,7 мільйонів пенсіонерів.

Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» заявив глава Пенсійного фонду Борис Зайчук.

«Але зараз до мінімалки ми додаємо відсоток за понаднормовий стаж, встановлюємо надбавки та підвищення», — підкреслив він.

Говорячи про максимальний розмір пенсій, Зайчук зазначив, що вже призначені виплати обмежити 12 прожитковими мінімумами не можна.

«Сьогодні в Україні 3 тисячі 856 осіб отримують пенсію понад 10 тисяч гривень», — повідомив він.

«З них — 961 народний депутат, біля 980 — Герої Радянського союзу, Герої України, Герої соціалістичної праці, більше тисячі спецпенсіонерів за всіма законами. До чого я веду? В економічному плані вони погоди не роблять», — сказав Зайчук.

Найвища пенсія в Україні, за інформацією глави Пенсійного фонду, становить 45 тисяч гривень. Вона призначена льотчику-випробувачу — герою України.

Крім того, Зайчук вважає правильним планований перехід до обліку заробітку виключно за даними персоніфікованого обліку.

«Ви не уявляєте, якої праці коштує сьогодні майбутнім пенсіонерам знайти дані щодо зарплат за 80-90-ті роки. Адже колгоспи-радгоспи існувати перестали, сотні підприємств збанкрутіли або просто припинили існування, їх документація в архіви не здана», — зазначив він.

«Крім того, чого гріха таїти, по країні ходять печатки спочилих у бозі підприємств. Розплодилося безліч умільців, і часто нам приносять довідки про зарплату в розмірі 100-200 тисяч гривень на місяць. Здорово, правда?», — сказав глава Пенсійного фонду.

Тому, за словами Зайчука, Пенсійний фонд пропонує «простий цивілізований спосіб — брати відомості про зарплату з електронної бази даних персоніфікованого обліку платників пенсійних внесків, де вони накопичувалися починаючи з 2000 року».

«Тим більше, що це цілком відповідає страховому принципу, на якому будується наша солідарна пенсійна система», — заявив він.

Зайчук також повідомив, що під час перерахунку буде використовуватися заробіток, за яким проводився останній перерахунок.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-01-2011 18:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100