26.04.2024 22:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутатам зранку кричали «Ганьба» опоненти законопроекту «Про вищу освіту». Фоторепортаж. Відео

antiTabachnik631 січня 2011 року зранку близько сотні студентів пікетували будівлю Верховної Ради, повідомляє sprotiv.org.

Вони протестували проти освітніх реформ міністерства на чолі з Дмитром Табачником, а також проти нового законопроекту про вищу освіту, яким передбачено скорочення держзамовлення і ліквідація автономії ВУЗів. Вимагали студенти і скасувати постанову про скорочення в 2011 році навчання за рахунок держбюджету на 42%. 

«Не допустимо перетворення освіти на бізнес. Освіта — не привілей для багатих. Університетами мають керувати викладачі та студенти, а не зарозумілі та некомпетентні бюрократи!» — зазначали у своїх виступах студенти.

 

У руках студенти тримали гасла «Депутати – паразити, не дають студентам жити», періодично вигукували гасло «Більше економії – менше автономії», зустрічаючи депутатів вигуком «Ганьба» і засовуючи до рукавів усіх, хто заходить усередину будівлі, вирвані аркуші з конспектів.

 

У зв’язку з цим на погоджувальній раді спікер Володимир Литвин попросив депутатів провести засіданні комітету з питань освіти та науки, «запросити туди всіх, кому небайдужий проект закону, що стосується вищої освіти, і зняти будь-які підстави для інсинуацій».

«Треба припинити цю біганину, коли збирають підписи під рішенням комітету. Є кілька законопроектів, і коли дійде черга до розгляду цих питань, ми їх всебічно розглянемо, бо нам на порожньому місці збурення не потрібні», — сказав Литвин.

protest osvita31-01-2011-1

 protest osvita31-01-2011-2

protest osvita31-01-2011-3

protest osvita31-01-2011-4

protest osvita31-01-2011-5

Читайте також у рубриці "Освіта":

Табачник придумав як законно знищити Києво-Могилянську академію

Табачник позбавляє молодих українців шансів здобути вищу освіту

Состав украино-российской комиссии Табачника по переписыванию истории засекречен

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-01-2011 11:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Когур

    Згодний!!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100