29.03.2024 09:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Мокрушника Маковецького з «Фокстрота» пограбували майже на мільйон

Fokstrot1Невідомі, які 15 лютого 2011 року на вулиці Щорса вкрали $908 тисяч, пограбували співзасновника мережі «Фокстрот» Валерія Маковецького.

Про це пише «Газета по-київськи» з посилання на джерела.

Тим часом начальник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук, заявляє, що резонансне пограбування може бути інсценованим. 

Джерела видання у МВС відзначають, що двоє постраждалих, у яких забрали гроші, представилися співробітниками компанії «Фокстрот».  

«Той, що клав сумку на заднє сидіння, заявив, що працює старшим адміністратором і назвався якимось Яковлевим. Другий – що сидів за кермом, сказав, що трудиться в тій же компанії фахівцем з вивчення товарного ринку. Гроші вони повинні були привезти своєму керівникові – співзасновникові компанії „Фокстрот“ Валерієві Маковецькому», відзначає видання.

На запитання правоохоронців, чому керівники не забезпечили їх охороною, співробітник відповів: «Я звичайний кур'єр, мені сказали забрати гроші і привезти власнику». 

Потерпілі запам'ятали номер машини грабіжників, однак, за словами Поліщука, номерні знаки, ймовірно, були підроблені. 

«У Києві знайшли дві машини зі схожими номерами з різницею лише в останньому символі – одна з них вантажна „ГАЗ-33“, друга „Шкода Октавія“ (зловмисники втекли на „Шкоді“ сірого кольору), однак їхні власники мали алібі», – сказав Поліщук.

Він також додав, що 16 лютого міліція одержала рішення Печерського суду на виїмку документів з банку, щоб точно визначити, з якого рахунка вони були зняті і кому належали. Адже, як відомо, доручення, за яким потерпілий одержував гроші, украли разом із сумкою.

Тим часом дружина співзасновника «Фокстроту» і одного з найбагатших людей України Валерія Маковецького, Валентина каже, що взагалі не чула ні про яке пограбування. 

«Пограбували? Я нічого про це не знаю – учора не дивилася новини. Але Валерій все рівно вам нічого не прокоментує – він за кордоном і буде в Києві післязавтра», — сказала вона.

Видання відзначає, що бізнесмен Маковецький у рейтингу журналу «Фокус» у 2010 році займав 161-і місце зі статками $29,4 мільйона серед 200 найбагатших людей України. 

Група «Фокстрот», якою Маковецький володіє разом з партнером Геннадієм Виходцевим, утримує 20% українського ринку побутової техніки. 

За словами колишнього адвоката покійного співвласника «Фокстроту» Володимира Шульги Петра Бойка, раніше компанією в рівних частках володіли Маковецький, Виходцев і Володимир Шульга. 

«Однак у 2003 році у Володимира сталася трагедія – розбилася в автокатастрофі його дружина Оксана. Майже на півроку він випав з бізнесу, потім позивався за свою частку, але так і не зміг у нього повернутися. А в 2008 році помер при загадкових обставинах нібито від серцевого приступу в Шевченківському РУВД», — сказав Бойко. Насправді це було замовне вбивство у стінах міліцїї.

Зараз, за його словами,  "Фокстрот" очолює Маковецький, а Виходцев живе на дивіденди й фактично не керує компанією.   

Як відомо, у «Фокстроті» заявляли, що пограбування не має жодного стосунку до компанії.

 

О подробностях убийства 26 мартя 2008 года в Шевченковском райотделе милиции основателя компании «Фокстрот», свидетеля дела об отравлении кандидата в президенты Виктора Ющенко Владимира Шульги читайте в статье Вадима Гладчука «Владимир Шульга. Фокстрот со смертью».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-02-2011 16:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100