19.04.2024 22:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ігор Коцюруба знайдений мертвим у Червонограді: друзі підозрюють убивство

Активіст і колишній глава «Правого сектора» області 53-річний Ігор Коцюруба раптово помер 16 грудня 2018 року, повідомляє 40ka.info.

Поліція, ґрунтуючись на телефонному дзвінку очевидця, стверджує про спробу самогубства, однак близькі друзі активіста підозрюють, що сталося вбивство, пише ZAXID.NET.

«16 грудня о 13:10 на оперативну лінію 102 в поліцію від очевидця події надійшло повідомлення про те, що людина в місті Червоноград намагається покінчити життя самогубством... Особа чоловіка встановлена — ним виявився 53-річний львів'янин. Від отриманих тілесних ушкоджень він помер у лікарні», — йдеться у повідомленні поліції, поширеному 17 грудня.

У повідомленні поліції не вказане прізвище загиблого, але прес-секретар Нацполіції підтвердила ЗМІ, що йдеться про відомого активіста Ігоря Коцюрубу. За фактом смерті 53-річного активіста відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК. Як відомо, що поліція завжди відкриває провадження у цій статті, навіть у разі самогубства. Зазвичай після підтвердження факту самогубства такі провадження просто закривають.

Тим часом з'явилися припущення, що Коцюруба був убитий. Про це повідомили відразу кілька старих знайомих Коцюруби.

Зокрема голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Андрій Салюк, який дружив з Коцюрубою з часів першої революції студентів на граніті, стверджує, що сталося вбивство (через годину Салюк видалив свій пост, зазначає ЗМІ).

Про вбивство Ігоря Коцюруби також повідомила Олена Терещук, активістка ГО «Антикорупційна платформа». Вона заявила, що отримала інформацію про вбивство від працівника правоохоронних органів і одного з членів ГО «Розвиток суспільства», проте відмовилася від подальших коментарів.

У Червоноградській центральній міській лікарні по телефону головного лікаря підтвердили, що Ігоря Коцюрубу привезли з перерізаним горлом. Він помер у реанімації, оскільки «рана була несумісна з життям».

Львівський хірург, колишній член Студентського братства Андрій Кіхтяк спростував поширену раніше версію про інфаркт міокарда. Він повідомив, що Коцюруба потрапив до лікарні з двома різаними ранами шиї та помер від втрати крові.

Як відомо, 53-річний Ігор Коцюруба був активним учасником Студентського братства Львівщини кінця 80-х років, брав участь у першій революції студентів на граніті, був комендантом наметового містечка на Майдані під час Помаранчевої революції, активним учасником Євромайдану.

Навесні 2014-го очолив «Правий сектор» у Львівській області. До 2015-го керував громадським формуванням з охорони правопорядку у Львові «Афганська сотня». Був головою Української ветеранської організації та членом Народної Ради України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-12-2018 23:36 | Кількість переглядів 8740 переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100