25.04.2024 08:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Американці занепокоєні фальсифікацією майбутніх виборів

antidiktatura1Національний демократичний інститут виходить зі складу робочої групи з питань удосконалення виборчого законодавства.

Як зазначається в заяві НДІ, 17 березня 2011 року інститут повідомив міністра юстиції Олександра Лавриновича про тимчасове припинення свого членства в очолюваній ним робочій групі з питань удосконалення законодавства про вибори.

«НДІ вирішив призупинити свою діяльність у робочій групі до того часу, поки робота над проектом закону не стане більш прозорою та такою, яка враховує різні думки», — зазначила у листі до Лавриновича регіональний директор НДІ в Євразії Лора Джуетт.

«Якщо цього не станеться, нове виборче законодавство не матиме довіри суспільства. Це стане кроком назад, а не прогресом у досягненні мети, якою є проведення демократичних виборів», — зазначає керівник НДІ.

Джуетт висловила занепокоєність тим, що робота групи була закритою — опозиційні партії та громадські об‘єднання не могли повноцінно брати участь у робочому процесі; дискусії та власне написання проекту проходили за «закритими дверима».

Склад Робочої групи «залишається незбалансованим, а саме орієнтованим на уряд та провладним», як заявила Джуетт.

У листі також зазначається, які кроки потрібно зробити, аби надати процесу удосконалення законодавства більшої прозорості, а саме — забезпечити публічний обмін думками та долучити до цього процесу всі зацікавлені сторони.

Джуетт наголосила, що вихід інституту зі складу робочої групи має тимчасовий характер, і НДІ буде радий знову долучитися до процесу розробки законодавства за умови вдосконалення процесу роботи.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-03-2011 14:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100