19.04.2024 19:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

“Тризубівці” розповіли про жахи запорізьких “казематів”

turma1У судовому залі під час засідання Жовтневого районного суду Запоріжжя, де сьогодні розглядалась справа проти дев’ятьох членів ВО “Тризуб” імені Степана Бандери, яких звинувачують у пошкодженні пам’ятника Сталіну, підсудні жалілись на умови їх утримання під вартою.

Зокрема, один з них Роман Хмара шість днів перебував у Ленінському райвідділі міліції без їжі.

“Він не мав чого їсти, втрачав свідомість. На наші звернення прокурор не реагував”, — розповів адвокат Романа Хмари Василь Сугира.

Водночас, сам Хмара зазначив: “У Ленінському РОВД мене протримали всього 12 днів у нелюдських умовах — без води, туалету, постільної білизни. Щоб піти у туалет, треба було довго і наполегливо стукати у двері. Чергові не завжди виконували наші прохання, казали: “Ожидайте”. Допитували постійно і вдень, і вночі, чинили фізичний і психологічний тиск”.

Батько іншого “тризубівця” Василя Лабайчука Іван розповів, що його сина викрали із сільського клубу представники правоохоронних органів. Батьки місяць не знали, де перебуває їхній син.

“У СІЗО було погане денне освітлення, у сина катаракта і йому це протипоказано. Ми говорили про це прокурору, але на це ніхто не звертав увагу. У камері був порваний на шматки вогкий матрац і мокрі подушки, а у сина, крім того, ще й остеохондроз”, — додав батько затриманого.

Сьогодні його сину хотіли передати книжку Василя Шкляра “Чорний Ворон”, бо хлопець попросив її почитати, але міліцейська охорона не дозволила це зробити.

Разом з тим, “тризубівець” Віталій Вишнюк розповів, як у СІЗО за 11 днів його погодували всього 5 разів. “Давали якусь баланду, яку б не їли і собаки. У камері не було вікон, щілини такі, що можна просунути долоню. Жахливі умови, мороз тоді був -20. Спали у верхньому одязі”, — повідомив націоналіст.

Нагадаємо, сьогодні Жовтневий районний суд Запоріжжя розглядав справу проти дев’ятьох членів “Тризубу”, яких звинувачують у пошкодженні пам’ятника Сталіну.

У результаті їм змінили міру запобіжного заходу й відпустили на волю — на поруки народних депутатів від “Нашої України” Андрія Парубія, Зіновія Шкутяка, Лілії Григорович та Володимира В’язівського.

Світлана Корженко, Gazeta.ua

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-04-2011 20:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100