20.04.2024 10:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ян Табачник очолив рейтинг ворогів свободи слова

cenzura3Депутат-регіонал Ян Табачник очолив список чиновників і власників ЗМІ, які порушують права журналістів, складений Національною спілкою журналістів України.

Також у список, оприлюднений НСЖУ у четвер, потрапив власник ISTIL Group і газети «Kyiv Post» Мохаммад Захур, пише «Комерсант-Україна».

«До парламентського комітету з питань свободи слова надходять скарги журналістів на втручання власників ЗМІ в редакційну діяльність. І тільки депутат Табачник про це не знає, роблячи з апломбом свої заяви на всю країну», — говориться в повідомленні спілки.

Як відомо, Ян Табачник у прямому телеефірі назвав журналістів «холуями, що обслуговують своїх господарів».

Мохаммад Захур зайняв у рейтингу 4-е місце за звільнення Брайана Боннера з посади головного редактора газети Kyiv Post, яке спричинило страйк редакції.

Серед керівників місцевих органів влади за тиск на комунальні ЗМІ в список була включена мер Слов’янська (Донецька область) Неля Штепа. За даними НСЖУ, з її ініціативи депутати міськради закрили міську комунальну газету «Наш Слов’янськ».

Прес-секретар мера Слов’янська Тетяна Шульга заявила, що подібні обвинувачення фабрикуються тими, хто незадоволений чинною владою.

«Закриття комунальної газети не є цензурою або тиском на ЗМІ. Було ухвалене рішення заощаджувати бюджетні кошти. На утримання газети був потрібен 1 млн грн, а для міського бюджету це непід’ємна сума», — сказала вона.

На думку голови НСЖУ Ігоря Лубченка, чиновники, які фігурують у рейтингу, ризикують не пройти на майбутніх виборах у місцеві ради.

2Цей список ми направляємо в Раду Європи і Європарламент, щоб там вирішували — запрошувати цих людей на міжнародні заходи чи ні. З тих, про кого ми писали раніше, багато хто не пройшли на виборах, до кого були застосовані санкції керівництва", — зазначив він.

«Але вони навряд чи задумаються над своєю поведінкою. Той, хто при владі, — у нас поки цар і бог!», — додав Лубченко.

Рейтинг порушників прав журналістів формується Національною спілкою журналістів щорічно за підсумками звернень журналістів і редакційних колективів.

Як очікується, 3 травня свій рейтинг ворогів преси оприлюднить Київська незалежна медіа-профспілка, яку очолює Юрій Луканов, та рух «Стоп цензурі».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-04-2011 20:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100