26.04.2024 23:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кузьмін розповів у Раді як Тимошенко заважає слідству

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін закликає представників Юлії Тимошенко не заважати слідству розслідувати кримінальні справи проти неї.

«Ми закликаємо всіх, хто може це розуміти, не заважати слідчому працювати, не політизувати ці кримінальні справи і дати суду спокійно розглянути цю справу. Без барабанів, без дудок, без криків і воплів під будівлею суду», — сказав він з трибуни парламенту 1 червня 2011 року.

Кузьмін навів низку прикладів, коли сторона Тимошенко заважала слідству розслідувати кримінальні справи проти неї.

«За 4 місяці цього року, що триває слідство, слідчий підрозділ отримав 115 депутатських запитів відносно притягнення до відповідальності Тимошенко. Нагадаю, що за 5 місяців цього року було лише 100 робочих днів. Я рахував за старим принципом: „человеко-часы“. То треба було б витратити майже 900 „человеко-часов“ на вивчення чи дачу відповідей на ці запити», — заявив він.

«Те, що відбувається з цими справами, далеко виходить за межі не лише здорового глузду, але й за рамки пристойності», — обурився Кузьмін.

Наводячи приклади «зриву слідчих дій» Тимошенко, він заявив, що вона з 20 квітня жодного разу не з’явилася до прокуратури, не була у слідчого і до цього дня не знайомиться з кримінальними справами, які вже закінчені.

«Скажіть, як слідчий може направити ці справи до суду, якщо захист не підписує протоколи і навіть не з’являється для ознайомлення?», — спитав Кузьмін.

«Інша справа – газові контракти. Десяток разів слідчий викликає Тимошенко і її захисника депутата Власенка, а вони під різними приводами зривають слідчі дії», — додав він.

Він також навів приклади, як Тимошенко ухилялася від слідчих дій.

«Наприклад, приходить Юлія Володимирівна до слідчого і каже, що буде виконувати слідчі дії обов’язково, але лише з захисником. А де захисник? А нема. І пішла. Наступного дня приходить Юлія Володимирівна без захисника і каже: „Я прийшла виконувати слідчі дії, але у мене нема захисника“. І пішла. І так постійно: один день Юлія Володимирівна без захисника, через день – захисник без Юлії Володимирівни», — розповів Кузьмін.

"Ще приклад. Тимошенко знайомиться з матеріалами справі і замість того, щоб поставити свій підпис, пише слідчому: «Президент зраджує національні інтереси, прокуратура і слідчі фабрикують справу за вказівкою мафії, мафія керує Україною..., всі вони – корупціонери та злочинці, але я вірю, що всі разом... Слава Україні! Юлія Тимошенко», — процитував він.

«В іншому протоколі: „Справа повністю сфальсифікована, СБУ та ГПУ – під впливом мафії. Юлія Тимошенко“.Скажіть, що робити слідчому, який вимушений бачити це кожен день та терпіти? Це що таке? Це ставлення політика до державного інституту прокуратури, до правосуддя взагалі?», — обурився Кузьмін.

Він вкотре закликав представників сторони Тимошенко «з’ясовувати стосунки в суді» і не зривати слідчі дії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-06-2011 13:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100