27.04.2024 15:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сполучені Штати Америки прирівняють хакерство до «акту війни»

США опрацьовують плани, за якими кібернапади будуть класифікувати як акти агресії — пише 1 червня 2011 року видання New York Times.

У майбутньому американський президент розглядатиме можливі дії у відповідь на хакерські напади на ключові комп'ютерні мережі США, повідомили нещодавно офіційні особи. Серед таких дій у відповідь називають запровадження економічних санкцій, кібернетичну відсіч або навіть військовий удар.

Планування відсічі США на кібератаки набуло особливої нагальності після того, як минулого місяця було здійснено напад на мережі корпорації Lockheed Martin, одного з оборонних підрядників американського уряду.

В найближчі кілька тижнів Пентагон оприлюднить звіт про плани кіберзахисту. За словами речника оборонного відомства США, полковника Дейва Лейпана: «Відповідь на кібератаку проти США не обов'язково буде кібервідсіччю. Розглядаються всі можливі засоби».

«Будь-які засоби»

Пентагон почав планувати потенційну відсіч на кібератаки після того, як 16 травня Білий дім зробив заяву про необхідність вироблення міжнародної стратегії з питань кібернетичної безпеки.

У тій заяві вперше було прямо сказано, що США «дадуть відсіч на ворожі дії в кіберпросторі так само, як і будь-які інші загрози безпеці країни».

Там сказано: «Ми зберігаємо за собою право вдатися до всіх необхідних кроків — дипломатичних, інформаційних, військових і економічних — керуючись становищем і відповідними міжнародними законами, щоб захистити наш народ, наших союзників і наші інтереси».

Стратегія Пентагону буде класифікувати масштабні кібератаки як «акт агресії», що надасть підставу для можливих військових дій у відповідь, стверджує у своїй статті інша американська газета, Wall Street Journal, яка розмовляла з представниками оборонного відомства США.

Винахідливість хакерів

Одна з проблем, що виникли в американських стратегів у царині оборони, полягає в тому, щоб знайти і вистежити хакерів, які майстерно «замітають сліди» нападу.

Незрозуміло також, як саме Пентагон буде боротися з такими кібернетичними злочинцями, як терористи, адже вони не діють від якихось окремих країн.

Винахідливість хакерів і частота їхніх атак постали в центрі уваги після кібернападу 21 травня на одного з провідних світових виробників озброєнь, компанію Lockheed Martin.

Представники корпорації Lockheed заявили, що «затята» кібератака на її комп'ютерні системи була складовою спланованих нападів із різних куточків світу.

Згідно з інформацією оборонного відомства США, понад 100 іноземних розвідувальних організацій намагалися «вломитися» в американські комп'ютерні системи.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-06-2011 22:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100