25.04.2024 01:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Режим Януковича досі прагне помститися за Податковий майдан

Прокуратура Києва не згодна з рішенням суду на користь податкових майданівців і просить повернути справу на новий розгляд іншому складу суду, — про це «Свідомо» повідомив головний підозрюваний майданівець Сергій Мельниченко. Його та ще 6 громадян прокуратура звинуватила як організоване угруповання, що з злочинним умислом наметами пошкодило на 212 тисяч гривень плитку на Майдані Незалежності під час протестів проти прийняття податкового кодексу восени 2010 року.

«Суддя Шевченківського суду Євген Сидоров визнав, що міліція та прокуратура під час слідства порушували наші права. Він прийняв рішення на нашу користь, повністю задовольнив наші клопотання. В нинішній системі дивує більше рішення по справедливості, ніж навпаки. Тепер прокуратура просить не просто скасувати його рішення, а направити на розгляд іншому судді. З цього я роблю висновок, що з суддею Сидоровим просто не вдалося домовитись або вчинити тиск на нього», — стверджує Мельниченко.

Розгляд позову прокуратури розпочнеться в Апеляційному суді Києва 1 липня 2011 року о 10:20.

В зв'язку з апеляцією матеріали справи не відправили на дорозслідування, як постановив суд — вони зараз в Апеляційному суді.

Один з майданівців Володимир Грузинов у розшуку ще з минулого року, інші 7 знаходяться під підпискою про невиїзд. За словами іншого звинуваченого Ігоря Гаркавенка, який до цього 2 місяці провів в СІЗО, їх свободу пересування зараз ніхто не контролює, слідчі з ними не зв'язуються.

За словами Олега Заплаткіна, майданівцям наполегливо рекомендують укласти договір про безкоштовне представництво в суді юристами від політичної сили Арсенія Яценюка «Фронт змін», але вони відмовляються. «Коли справа була в розпалі і я ще був за гратами, „Фронт змін“ зробив офіційну заяву про готовність допомагати майданівцям. Ми зв'язались з ними, але далі обіцянок справа тоді так і не пішла», — стверджує Гаркавенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-06-2011 10:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100