26.04.2024 12:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кияни платитимуть новий податок

З 1 січня 2012 року у столиці буде введено податок на нерухоме майно, туристичний збір, збір за місце для паркування та податок за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

За прийняття такого рішення на засіданні Київради 23 червня 2011 року проголосували 102 депутати.

Згідно з текстом документа, ставку податку на нерухоме майно, відмінне від землі, пропонується встановити на рівні 1% (9,6 гривні) розміру мінімальної заробітної плати за 1 кв. м для квартир, площею до 240 кв. м та будинків до 500 кв. м, та 2,7% (26 гривень) — для квартир більше 240 кв. м та будинків більше 500 кв. м.

Обчислення податку для фізичних осіб проводитиме орган державної податкової служби. Платники податку — юридичні особи повинні будуть самостійно обраховувати суму податку станом на 1 січня звітного року і до 1 лютого того ж року повинні будуть подати декларацію з розбивкою річної суми рівними частинами поквартально.

Фізичні особи повинні будуть сплатити податок упродовж 60 днів з дня вручення податкового рішення, а юридичні особи — авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

Ставку туристичного збору для громадян України та іноземців, які прибувають на територію Києва, пропонуються встановити на рівні 1% від вартості усього періоду проживання за вирахуванням податку на додану вартість.

Водночас такий податок не платитимуть ті, хто постійно проживає (більше 6 місяців на рік) у Києві; особи, які прибули у відрядження; інваліди та особи, які супроводжують інвалідів 1 групи; ветерани; ліквідатори аварії на ЧАЕС; особи, які прибули в Київ за путівками.

Такій збір справлятимуть власники готелів, мотелів, кемпінгів гуртожитків, санаторно-курортних закладів тощо, а також квартирно-посередницькими організаціями.

Збір за місце для парковки пропонується брати від 0,03% до 0,05% (залежно від територіальної зони міста) за 1 квадратний метр площі земельної ділянки.

Ставка збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності (торгівля, надання платних побутових послуг, діяльність пунктів обміну валют, діяльність у сфері розваг) встановлюється в межах від 0,08 до 0,4 розміру мінімальної заробітної плати на місяць.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-06-2011 18:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100