24.04.2024 10:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У киян таки будуть проблеми з інтернетом через незаконне рішення Київради

Декілька столичних операторів швидкісного інтернет-доступу одержали листи від КП «Київжитлоспецексплуатація», у яких від них вимагали демонтувати «повітряні» лінії зв'язку.

Зокрема, за словами гендиректора компанії «Адамант» Тетяни Дорошенко, у листі йдеться про те, що оператор нібито незаконно проклав кабельні «воздушки».

«Вони вимагають їх демонтувати й використовувати кабельну каналізацію комунального підприємства в Дарницькому районі. Її схема до листа додавалася», — заявив менеджер.

Аналогічні листи одержав і київський інтернет-провайдер Ipnet.

"Щоправда, по адресах, які були зазначені в ньому, у нас не було «воздушок», — заявив представник компанії.

Як відомо, «Київжитлоспецексплуатація» у своїх діях керується рішенням Київради від 14 липня 2011 року, яким підприємству було доручено координувати розміщення устаткування столичних телекомунікаційних операторів у житлових і нежитлових об'єктах комунальної власності.

Згідно з рішенням, оператори зв'язку повинні будуть щомісяця у формі передплати перераховувати цьому підприємству плату за користування будинками, керуючись попередньо підписаними з ними договорами.

«Київжитлоспецексплуатація» повинна в місячний строк розробити й погодити з Головним управлінням цінової політики КМДА тарифи на розміщення телекомунікаційних мереж.

Утім, керівник «Адаманту» відзначає, що рішення Київради так і не було опубліковане, тому вона ставить під сумнів легітимність дій комунального підприємства.

Однак оператори побоюються, що на ринку може з'явитися монополіст, який тепер буде вибірково пускати операторів у будинки киян. Таким чином «Київжитлоспецексплуатація» може стати другим «Укртелекомем» місцевого рівня, який володіє кабельною каналізацією й установлює тарифи на вхід і оренду місця.

За допомогою «воздушок» будує свою інтернет-мережу навіть лідер ринку зв'язку — компанія «Київстар».

Якщо комунальному підприємству все-таки вдасться зобов'язати провайдерів зняти «воздушки» у Києві, то це може привести до того, що учасників ринку стане менше, а тариф на послугу зросте.

Так звані «воздушки» — це кабельні переходи від одного будинку до іншого. Такий метод будівництва швидкісних мереж оператори інтернету активно використовують уже 5 років.

Біда в тому, кажуть оператори, що прокладати кабель у каналізації електрозв'язку «Укртелекома» і колекторних системах компаній-забудовників значно дорожче та й місць у підземних трубах вистачає не всім.

У «Київжитлоспецексплуатації» коментувати ситуацію відмовилися.

«Коментарі даються тільки з дозволу КМДА. Звернетеся до них, вони факсом дадуть доручення», — повідомили у підприємстві.

Але прес-служба КМДА чомусь так і не відправила в КП відповідний лист.

 

За матеріалами «Коментарів».

 

Читайте також:

Партия Народный порядок организовывает митинг против нового «налога на интернет»

Гауляйтер Киева вводит налог на интернет

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-08-2011 15:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100