27.04.2024 07:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Харкові голодують тролейбусники

Звільнені працівники харківського комунального підприємства «Міськелектротранс» оголосили безстрокове голодування.

Про це повідомив голова альтернативної первинної профспілкової організації «Захист справедливості» КП «Міськелектротранс» Андрій Ільгов, передає УНІАН.

За його словами, оголосили голодування шестеро звільнених після акції протесту 2 серпня 2011 року водіїв тролейбусного депо №3.

Глава альтернативної профспілки повідомив, що люди вимагають поновити їх на посадах, погасити заборгованість із зарплати (за даними профспілки, борг становить близько 4 мільйонів гривень) та внески до Пенсійного фонду (борг близько 57 мільйонів гривень).

Крім того, голодувальники просять включити їх до комісії, яка зараз вивчає фінансову діяльність підприємства, а також порушити кримінальну справу за «умисну невиплату зарплати» проти директора «Міськелектротранс» Сергія Почепецького і директора Департаменту транспорту та зв’язків Харківської міської ради Сергія Дульфана.

За словами Ільгова, зважаючи на заборону проведення акцій протесту на площі Свободи, звільнені робітники «Міськелектротрансу» перемістилися у сквер за пам’ятником Леніну і намагалися там встановити намет, однак «міліціонери вщент знесли його».

Водночас у прес-службі Харківської міської ради повідомили, що в акції протесту на площі Свободи беруть участь «два колишніх працівники КП „Міськелектротранс“ і група підтримки».

Як відомо, 2 серпня робітники двох тролейбусних депо харківського «Міськелектротрансу» оголосили страйк і не вийшли на роботу.

Транспортники вимагали погашення заборгованості із зарплати, відновлення відрахувань до Пенсійного фонду, на базі яких робітникам нараховуватиметься пенсія, тощо.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-08-2011 15:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100