24.04.2024 16:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суд над «тризубівцями», що обезголовили Сталіна, триває

29 серпня 2011 року відбулося чергове засідання Жовтневого районного суду м.Запоріжжя у справі обезголовлення бюсту Сталіна в місті 28 грудня 2010 року .У справі звинувачують 8 осіб, членів ВО «Тризуб».

Зокрема, сьогодні допитали народного депутата України, відомого запорізького комуніста Бабуріна та газоелектрозварювальника, якого комуністи запрошували для відновлення «малої архітектурної форми бюст Сталіна».

Із самим об'єктом нападу триває плутанина. Наприклад, прокурор називав його виключно малою архітектурною формою, відповідно прирівнюючи його до кіосків з пивом та шаурмою. Комуністи намагалися називати його пам'ятником та генералісимусом Сталіним, хоча він не має дозвільної документації, щоб називатися пам'ятником"

Цікавим видався допит зварювальника, запрошеного комуністами для приєднання відпиляної голови до решти малої архітектурної форми. Оглянувши відпиляну голову та постукавши по ній, він заявив, що приварити її на місце неможливо, бо «голова дзвеніть», а значить в ній багато нікелю і голова занадто порожня.

Різнобій також виник з оцінюванням вартості пошкодженого майна. В суді було представлено три документи з підписом нардепа Бабуріна, в яких фігурували суми 109, 340 та 380 тисяч гривень. Отже постало питання – яким цифрам вірити. До того ж адвокат нагадав, що присутній на засіданні комуніст Зубчевський раніше оприлюднив суму в 60 тисяч гривень.

Питання «художньої цінності» бюсту Сталіна також залишилось невизначеним, адже комуністи надали висновок тільки самого автора бюсту.

Наступне засідання суду відбудеться 27 вересня о 10:00.

Нагадаємо, 31 грудня 2010 року близько 23.30 невідомі підірвали пам'ятник Сталіну в Запоріжжі на території будинку обкому Компартії України. Кількома днями раніше, 28 грудня 2010 року пам'ятник Сталіну, встановлений у травні на території обкому КПУ в Запоріжжі, обезголовили. Відповідальність за вчинене взяла на себе одна з націоналістичних організацій Україні, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-08-2011 11:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100