16.04.2024 17:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міністр Бойко обіцяє не віддавати українську газову трубу Росії

Переговори з Росією по перегляду газових контрактів незабаром повинні перейти з розряду робочих в офіційні.

Про це заявив міністр палива й енергетики Юрій Бойко.

«Усі півтора роки чинний уряд продовжує газові переговори, і увесь час ми надаємо свої пропозиції, але російські партнери мають свою думку по газових угодах. Незабаром переговори повинні перейти з розряду робочих в офіційні», — сказав міністр в інтерв'ю урядовій газеті «Урядовий кур'єр», опублікованому 1 вересня 2011 року.

«Тоді нашим громадянам буде повідомлено, що пропонує уряд російським колегам», — додав Бойко.

Він також підкреслив, що «білоруського сценарію»: здайте «трубу» і ми знизимо ціну, як Росія пропонує Україні, не буде.

«Принципова позиція президента України полягає в тому, що будь-яка конструкція може бути побудована лише на паритетних принципах. Тому скажу, чого не буде: ні злиття „Нафтогазу“ і „Газпрому“ — це позиція України, — і не буде ніякого білоруського сценарію», — сказав Бойко.

За його словами, ціноутворення — головний переговорний момент. «Є дві позиції — ціна і гарантії транзиту нашою територією», — додав міністр.

Він також відзначив, що паралельно Україна має намір істотно знизити споживання газу і наростити його внутрішній видобуток.

Бойко повідомив, що в нинішньому році споживання газу в країні зменшиться до 54 млрд. куб. м, а в наступному році планується скоротити його ще на 10 млрд. куб. м.

Одночасно ставиться задача збільшити внутрішній видобуток газу за п'ять років з 20 до 27 млрд куб. м, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-09-2011 15:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100