27.04.2024 01:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Яценюку в СІЗО сподобалось

Народні депутати були вражені масштабністю і специфічними особливостями роботи Лук‘янівського СІЗО.

Про це повідомили в прес-службі Державної пенітенціарної служби України.

В службі уточнили, що 13 вересня 2011 року депутати Арсеній Яценюк, Сергій Соболєв, Руслан Князевич і Остап Семерак відвідали Лук‘янівське СІЗО.

«У відповідь на вимогу нардепів щодо надання можливості відвідати ув’язнених Юрія Луценка та Юлію Тимошенко начальником установи така можливість надана не була», — розповіли у відомстві.

В службі повідомили, що одночасно депутатам було роз’яснено, що на підставі рішення Конституційного суду №7-рп/2003 від 10.04.2003 року, для відвідання підслідних або підсудних осіб народні депутати мають керуватись нормами статей 7 та 12 закону «Про попереднє ув’язнення», а також статтею 162 Кримінально-процесуального кодексу України.

Цими статтями, зокрема, регламентовано порядок надання побачень із особами, взятими під варту, а також визначено перелік режимних моментів, яких необхідно дотримуватись при відвідуванні ув’язнених в слідчих ізоляторах, повідомляє «Спротив».

«Керівництвом установи в рамках діючого законодавства зазначеним депутатам було дозволено відвідання окремих об’єктів установи, зокрема приміщень медико-санітарної частини, харчоблоку, житлових приміщень відділення господарчого обслуговування установи та православний храм для засуджених», — уточнили в ДПС.

За підсумками візиту відбувся короткий обмін думками і враженнями народних депутатів з керівництвом установи.

«Яценюк та інші депутати виказали слова позитивного враження масштабністю і специфічними особливостями роботи установи», — повідомляє прес-служба.

У свою чергу, Яценюк прихопив із Лук'янівського СІЗО буханку хліба. «Ми пішли в їдальню, щоб подивитись, чим годують осіб, які утримуються у слідчому ізоляторі. Виявляється, що на одного затриманого в Україні загалом витрачається близько 7 гривень. Цей хліб печуть у СІЗО самостійно. Отакий хліб їдять всі ув'язнені», — зазначив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-09-2011 12:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100