27.04.2024 03:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через дружину Януковича заборонили чоловічий стриптиз. Фото

7 жовтня 2011 року в рамках 18-го фестивалю «Зірки світового балету» у Донецьку виступив театр «Київ модерн-балет». Його актори показали два одноактних спектаклі: постановку за мотивами п'єси Гібсона «Двоє на гойдалках» і міні-балет «In PIVIO veritas». Засновник театру Раду Поклітару перед початком виступу поспілкувався з пресою, повідомляє «Газета.ua».

Поклітару підкреслив, що «Зірки світового балету» є найголовнішою подією балетного життя України і зазначив, що фестиваль проходить на світовому рівні. А найяскравішою подією «Зірок» в нинішньому році хореограф назвав виступ колег з Національного театру Чехії. Але хореографа здивував той факт, що чеським танцівникам, які привезли на фестиваль спектакль-мініатюру «Сон Марії», в Донецьку не дозволили оголитися.

«У фіналі „Сну Марії“ чоловіки залишаються перед Марією повністю оголеними. На відкритті фестивалю в Києві 30 вересня так і було, а в Донецьку на артистів одягли труси. Не розумію, навіщо образили донецьких глядачок?» — сказав Поклітару про виставу режисера Петра Зускі.

«По-моєму це святенництво, — сказав він про донецьке коригування авторського задуму. — Жодна жінка не мріє, увійшовши в спальню, побачити там чоловіка в трусах».

Варто зауважити, що 18-ий сезон «Зірок світового балету» наповнений модерном. Але не всі донецькі глядачі виявилися однаково «просунуті» для його сприйняття. «Король танцю» Володимир Малахов на відкритті фестивалю також показав уривок з сучасної вистави, і назвав реакцію донецької публіки на свій виступ «напрочуд млявою».

«Сон Марії» викликав у аудиторії скоріше приємний шок, хоча серед вигуків «Браво!» можна було почути чийсь одинокий крик «Ганьба!».

Як відомо, на відкритті фестивалю в Донецьку була присутня його незмінна патронеса Людмила Янукович, прихильниця класики. Два роки тому пані Янукович покинула зал для глядачів Донецького драмтеатру до закінчення комедії «Ladies night. Тільки для жінок», в якій демонструвався чоловічий стриптиз. Очевидно, організатори побоялися образити естетичні смаки першої леді і саме тому відцензурували балет Зускі, інформує «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-10-2011 0:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100