29.03.2024 13:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутати-регіонали Забарський та Лисов протягнули закон, який забороняє власникам квартир здавати їх під офіси

Зміни до Житлового кодексу, які Верховна Рада прийняла на попередньому тижні, заборонять власникам квартир використовувати їх для виробничих потреб, у тому числі і для розміщення офісів.

Законопроект «Про внесення змін до ст. 6 Житлового кодексу (щодо визначення житлової і загальної площі об'єктів житлової нерухомості)» (автори- Владислав Забарський (ПР), Олег Зарубінський (БЛ) і Юрій Сербін) мав, за запевненням ініціаторів, суто технічний характер. Однак після доопрацювання законопроекту профільним комітетом ВР з будівництва його суть була повністю змінена шляхом маніпулювання формулюваннями, пише «Ділова столиця».

Діючі норми Житлового кодексу забороняють надавати в житлових будинках приміщення для промислових потреб. Оновлена ​​ж версія кодексу встановлює заборону на надання квартир для виробничих потреб. «Фактично розміщення у квартирах аптек, перукарень, магазинів, нотаріальних та юридичних контор, а також інших організацій після набуття чинності поправок до Житлового кодексу буде визнано незаконним», — повідомила віце-президент Ліги експертів України, екс-керівник юридичного департаменту Асоціації ріелторів Світлана Бовсуновська.

У виграші виявляться власники офісних центрів. Цей законопроект також призведе до суттєвого зростання вартості оренди офісних приміщень.

Сьогодні попит на офісні площі у нових центрах невеликий. І не виключено, що автори документа, що мають відношення до будівельного бізнесу (Юрій Сербін є керівником компанії «Екобуд», а «регіонал» Ігор Лисов, з подачі якого була введена поправка про заборону розміщувати офіси у квартирах, — власник фірми «Ліко-Холдинг» — ред.), захотіли допомогти колегам залучити нових клієнтів», — вважає Світлана Бовсуновська.

Як запевняють правознавці ці зміни до Житлового кодексу грубо суперечать нормам інших законів. Відповідно до Цивільного кодексу власник майна може розпоряджатися ним на свій розсуд.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-10-2011 11:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100