23.04.2024 11:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко є співавтором свого вироку

Тимошенко буде незабаром на свободі. Дякувати за це вона повинна винятково Заходу, насамперед Євросоюзу.

У цьому великий та єдиний парадокс справи Тимошенко. Бо насправді вона не є європейським політиком у сенсі цінностей, ніколи не була проєвропейською у своїй діяльності. Євроінтегратор з Тимошенко приблизно такий само, як і з Януковича.

Приєднання «Батьківщини» до Європейської народної партії сталося винятково з кон'юнктурних міркувань. Тим не менше, саме Євросоюз є нині рятівною паличкою для екс-прем'єрки.

Решта процесу цілком закономірна.

Де ж мільйони виборців, що проголосували за неї в лютому 2010-го? Зрозуміло, що люди йшли тоді до виборчих дільниць не стільки «за» Тимошенко, скільки «проти» Януковича. Але цього «проти» явно замало, аби вийти тепер на вулиці. Знову ж, Тимошенко сама послідовно нищила довіру до себе. Чого варті лише досягнуті 2008-го року підкилимні домовленості з Януковичем поділити владу на двох і надовго. Зради люди пам'ятають добре і довго.

Зрештою, лише собі та своїм соратникам Тимошенко має дякувати за бездарну, проведену в кращих номенклатурних традиціях виборчу президентську кампанію.

Чимало виборців відштовхнула від неї анекдотична кампанія «Вона працює» – усім очевидними були проблеми урядування Тимошенко. Вершиною абсурду було зробити довіреною особою політичного заробітчанина Леоніда Кравчука, якого більшість людей відверто зневажає.

Явно не могли додати симпатій і голосів грандіозні й коштовні шоу «З УкраїноЮ в серці» – і це під час важкої економічної кризи. Де ж зараз ті десятки безкорисливих трударів сцени, які так підтримували Тимошенко нібито «за ідею»? Де їхні концертні акції протесту проти переслідування «Ю»?

Тимошенко, її політтехнологи та пропагандисти можуть з повним правом вважати себе співавторами нинішнього вироку. Втім, навряд чи це стане уроком для них. Проте має бути повчальних для наступних, нових політиків, які прийдуть на заміну Тимошенко.

 

Анатолій Марциновський

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-10-2011 13:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100