26.04.2024 15:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович може ветувати закон Бережної, який обмежує доступ до судових рішень

Радник президента — керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації адміністрації президента Марина Ставнийчук звернеться до президента Віктора Януковича з проханням ветувати зміни до закону про Верховний суд, в яких є теза про обмеження доступу до судових рішень, повідомляє «Спротив».

«У цьому питанні я абсолютно згодна з позицією правозахисників. У цьому питанні Україна тільки почала створювати повноцінний реєстр судових рішень, і питання тут з одного боку у відкритості судової системи, відкритості судових рішень, доступу до цих судових рішень. Крім того, питання чітко пов'язано з ефективністю правосуддя, з можливістю, передусім, касаційного оскарження», — заявила Ставнийчук в ефірі 5 каналу зазначивши, що вже підготувала доповідну на ім'я президента з проханням ветувати відповідний закон.

Нагадаємо, Асоціація українських банків (АУБ) звернулася до президента України з проханням накласти вето на Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розгляду справ Верховним Судом України» (законопроект № 9151), прийнятий парламентом 20 жовтня 2011 року.

Верховна рада збільшила чисельність суддів Верховного суду з 20 до 48. Рада визначила, що до складу Верховного суду входять 48 суддів, з числа яких обираються голова, перший заступник голови суду. Окрім цього, парламент відновив судові палати.

Як повідомлялося, до цього редакція закону «Про судоустрій і статус суддів» передбачала, що судді Верховного суду мають право обирати — або добровільно перейти на роботу в один з вищих спеціалізованих судів, або продовжувати працювати у Верховному суді до виходу на пенсію, — таким чином чисельність суддів Верховного суду повинна скоротиться до 20 осіб. На даний момент у Верховному Суді працюють 47 суддів, серед яких 2 відряджені у Вищу кваліфікаційну комісію суддів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-11-2011 12:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100