26.04.2024 20:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Новий закон про вибори. Чому я проголосував проти

На фото народний депутат Андрій Парубій на парламентській трибуні

У Верховній Раді України був прийнятий новий закон про вибори. За закон проголосували як представники провладної більшості, так і представники опозиції. Разом – 366 голосів. Проти – лише шість. Представники опозиції говорили про досягнення компромісу. Але чи можливо домовитися про правила гри із шулерами?

Насправді, по ключовим питанням не відбулось жодного компромісу. В новому законі – змішана система виборів. Тобто залишаються дискредитовані закриті партійні списки. Олігархи куплять собі мажоритарні округи, а секретарок і водіїв відправлять у Верховну Раду по партійних списках. І знову ми отримаємо парламент «кнопкодавів», підконтрольних Банковій на чолі з головним регулювальником країни.

П'ятивідсотковий бар'єр залишить без свого представництва у Верховній Раді мільйони українців.

Я був і залишаюсь прихильником відкритих списків. До речі, представники Венеціанської комісії дали негативну оцінку як змішаній системі виборів, так і підвищенню виборчого бар'єру.

Складається враження, що європейці більше дбають про права української опозиції, аніж самі опозиціонери. Адже усі принципові положення, які були зафіксовані в законопроекті Януковича, і жорстко розкритиковані експертами Венеціанської комісії, – збережені.

Я не зрозумів тих, хто називає себе парламентською опозицією. Насправді сьогодні опозиціонери легітимізували виборчий план Януковича. Я знаю, що українці вкрай критично оцінюють ці нововведення.

Тому я проголосував проти.

 

Андрій Парубій, народний депутат України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-11-2011 15:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100