29.03.2024 11:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На мітингу Яценюка платили по 40 гривень

За участь у мітингу «Фронту змін» 3 грудня людям платили по 40 гривень.

Це з’ясував кореспондент «Тижня», який взяв участь у мітингу за гроші, відреагувавши на оголошення в інтернеті.

Після того, як журналіст подзвонив за вказаним телефоном, йому смскою повідомили, яка політсила проводитиме акцію.

«3.12 мітинг від партії „Фронт змін“. Збір на 9.15 на Майдані. Робота з 10 до 13. Оплата – 40 гривень», — було сказано у повідомленні.

У день мітингу людей, які прийшли мітингувати за гроші, реєстрували і роздавали їм символіку.

«Як колона піде – давай за ними. Відпрацюєш – набирай мене на мобільний. Розрахуємося з тобою щонайбільш за годину після закінчення», – сказав рекрутер.

Після мітингу між організаторами та людьми стався конфлікт – мітингувальникам довго не хотіли повертати гроші.

«Рекрутери протягом години не хотіли розпускати людей – виявилося, що замало значків, прапорів, курточок. А доки їх не зберуть, люди грошей не побачать. Заплатити пообіцяли аж через дві години. Народ лютував», — йдеться у статті.

«Врешті-решт гроші ми отримуємо. Ті, кому обіцяли по сотні гривень, розчаровані. Адже на руки дають менше половини», — додає автор.

Як розповів журналісту рекрутер, безпосередньо політсили організацією мітингів не займаються, а людей на мітинги наймають ті ж приватні особи, котрі добирають масовку для зйомок серіалів і телепрограм.

На питання, чи можлива співпраця надалі, особливо участь у мітингах на підтримку влади, рекрутер відповів:

«До Калашнікова у концтабір хочеш? Там на гроші розводять. Ми влітку із ним працювали. Людям обіцяли по 140 гривень за день. Вони відстояли своє, а потім вийшов один дядечко й сказав, що більше 30 гривень нікому не дасть. Ми до першої ночі гроші вибивали. Врешті десь по 70 людям заплатили».

«І взагалі зараз майже всі політичні мітинги – проплачена картинка для ЗМІ. Я ламав паркан під Радою. Все було просто – трохи хитнули – й він падає. А краще працювати масовкою на зйомках. Там платять без затримок і повністю», — додав він.

 

Читайте також:

В Киеве митингует карманная оппозиция Януковича

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-12-2011 3:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100