25.04.2024 17:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вирок Тимошенко набув законної сили: 7 років позбавлення волі

Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського райсуду, яким Юлію Тимошенко було засуджено до семи років ув’язнення.

Відповідне рішення зачитала головуюча на засіданні суддя Олена Сітайло після того, як судді пробули в нарадчій кімнаті годину.

«Апеляційний суд Києва ухвалив залишити без змін рішення Печерського райсуду Києва від 11 жовтня 2011 року», — зачитала суддя.

Печерський райсуд столиці 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до позбавлення волі на 7 років та виплати 1,5 млрд. грн. компенсації збитків, завданих НАК «Нафтогаз України» внаслідок реалізації газових угод із Росією 2009 року.

З 23 грудня вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко набуває чинності.

Про це заявила представник Держобвинувачення Лілія Фролова.

«Сьогодні оголошено рішення. У суду апеляційної інстанції є 5 днів на виписку ухвалення. З сьогоднішнього дня вирок набрав законної сили», — сказала Фролова.

Прокурор наголосила, що державне обвинувачення задоволене рішенням Апеляційного суду Києва.

«Ми не оскаржували вирок, ми вважали його законним і обґрунтованим, і сьогодні доводили це в Апеляційному суді», — підкреслила вона.

Фролова також додала, що 29 грудня о 16.00 колегія суддів Апеляційного суду оголосить своє рішення у повному обсязі.

Фролова також сумнівається, що Європейський суд з прав людини прийме до розгляду скаргу Юлії Тимошенко на вирок по «газовій справі», якщо не буде рішення суду касаційної інстанції.
«Наскільки я знаю, необхідно пройти всі інстанції в державі (перед тим, як подавати скаргу в ЄСПЛ). Це буде вже справа Європейського суду, чи прийме він до розгляду» — сказала прокурор.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-12-2011 17:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100