28.03.2024 22:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонал Сергій Головатий виявився дуже принциповим для Банкової

Депутат від Партії регіонів, колишній член моніторингового комітету ПАРЄ Сергій Головатий відкрито став на бік українських опозиціонерів.

Про це у статті «Сергей Головатый уступил место женщине» в газеті «Коммерсант-Украина» пише Сергій Сидоренко.

Так, йдеться про призначений на сьогодні розгляд на пленарному засіданні регламентного комітету ПАРЄ питання про членство в ПАРЄ депутатів, які раніше були представниками опозиції, з 2010 року почали співпрацювати з новою владою, проте як і раніше займають опозиційну квоту в асамблеї.

Один з необхідних для початку процедури десяти голосів членів асамблеї віддав Сергій Головатий, зазначає видання.

Нагадаємо, тиждень тому лідери фракцій «БЮТ-Батьківщина» і «Наша Україна-Народна самооборона» направили до Страсбурга лист із проханням «поставити перед асамблеєю питання про непідтвердження повноважень» трьох колишніх членів фракції БЮТБ — Сергія Писаренка, Володимира Пилипенка (позафракційні) і Олександра Фельдмана (Партія регіонів).

Однак через особливості регламенту ПАРЄ скандал може позначитися на всіх представниках України у Парламентській асамблеї Ради Європи. «Під сумнів поставлено повноваження всієї делегації», — розповів журналістам глава процедурного комітету ПАРЄ Егідіюс Варейкіс.

Як відомо, 23 січня 2012 року депутат від Партії регіонів і сестра глави адміністрації президента Юлія Льовочкіна замінила Сергія Головатого у моніторинговому комітеті ПАРЄ. Льовочкіна запевняє, що українська влада не приймала рішення щодо заміни свого представника в моніторинговому комітеті ПАРЄ.

Тим часом інформоване джерело «Коммерсанта» розповіло, що у Партії регіонів були незадоволені тим, що Головатий нерідко відмовлявся відстоювати позицію офіційного Києва щодо ключових питань, пов'язаних з погіршенням ситуації з демократією в країні. Останньою краплею, ймовірно, стало недавнє засідання Моніторингового комітету, на якому було затверджено критичний звіт про Україну, де згадується про кримінальне переслідування опозиційних політиків.

Необхідно зазначити, що Сергій Головатий входить у фракцію Партії регіонів у Верховній Раді, будучи при цьому безпартійним, повыдомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-01-2012 12:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100