26.04.2024 15:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Атака БЮТівських ботів

Якщо колись в Україні буде досліджуватися феномен Юлії Тимошенко, то серед «внеску» БЮТ у розвиток суспільства можна вважати повну дискредитацію коментарів як опції інтернету.

Саме блок Тимошенко почав на професійному рівні використовувати масові нападки в інтернеті як засіб нейтралізації критичних тверджень та пропаганди власних цілей.

Я не взявся би писати цей блог, якби не побачив, з якою ненавистю прихильники БЮТ взялися атакувати Мустафу Найєма під його останнім критичним записом щодо Тимошенко.

Звісно, я не маю жодних застережень щодо свободи слова в інтернеті. Люди воліють висловлювати свою точку зору – це їхнє право. Але решта читачів повинні розуміти, що ці нападки на Мустафу – лише атака клонів.

Саме ці користувачі, заховані під анонімними масками, зовсім нещодавно носили Мустафу на руках і вихваляли його сміливість, коли написане ним відповідало генеральній лінії БЮТ.

Я взяв для прикладу декількох коментаторів і порівняв їх поведінку щодо Мустафи з різницею в декілька тижнів.

Перший коментар в парі – це обливання брудом Мустафи за те, що він розкритикував Юлію Тимошенко. А другий – це зізнання цих же самих людей в любові до Мустафи. Особливо велика кількість таких захопливих коментарів була після 21 грудня минулого року, коли пролунала відома фраза Януковича на адресу Мустафи «Я вам не заздрю...»

Розмовляти з ботами немає сенсу, а справжніх людей я закликаю зрозуміти: ми – журналісти, і наша задача – не вихваляти Тимошенко, навіть якщо вона сидить у тюрмі. Тому що вона – політик, і залишається бути ним зараз.

Вона особисто зробила цей вибір в житті. І з того моменту вона повинна забути про прихильність преси, тому що місія кожного політика – заколихати виборця обіцянками, щоб навзаєм отримати його голос і прийти до влади.

Наша задача – бути критичним до політиків незалежно, влада це чи опозиція.

Хоча, звичайно, владі завжди дістається більше. І, сподіваюсь, ніхто з тих, хто читає наші матеріали, сперечатися з цим не буде.

 

Сергій Лещенко, журналіст «Української правди»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-02-2012 0:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100