19.04.2024 15:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тринадцять способів як не платити за паркування

Звісно, за послуги треба платити. Але іноді паркувальники поводяться настільки нахабно, та і не завжди за законом, тому насправді є всі підстави не платити за паркування. Причому як законні підстави, так і не зовсім. Але ж головне – результат, а все решта — це нюанси...

Рух автолюбителів «Громадський контроль доріг» зібрав 13 дієвих способів по боротьбі з паркувальниками. Дізнайся, як не треба платити за паркування.

1 СПОСІБ

Не відмовляйте в оплаті паркування після того, як припаркувалися – завжди відкладайте питання оплати за паркування на від’їзд.

Посилайтеся на поспіх. 50% — що до Вас взагалі ніхто не підійде. А якщо і підійде – то вже без всяких надій на отримання грошей.

2 СПОСІБ

Повністю ігноруйте паркувальника, нібито його немає.

3 СПОСІБ

Пред’явіть паркувальнику на виїзді пам’ятку водія і ввічливо попросіть його з нею ознайомитися.

4 СПОСІБ

Попросіть паркувальний талон або фіскальний чек. 99% зі 100-а, що «папірчик» матиме назву «Прибутково-касовий ордер» або «Квитанція про оплату…».

У відповідь на що Ви повинні спокійно заперечити: «А що це таке Ви мені даєте? Згідно Постанови Кабміну № 1342 Ви зобов’язані видати мені паркувальний талон або фіскальний чек. Я відряджений, і мій бухгалтер не прийме в мене такого документа!». Далі зі словами: «Нічого не знаю, запитуйте в свого керівництва. Я-то тут до чого!» сідаєте в своє авто і їдете.

Ми черговий раз порушуємо нагальну тему так званого платного паркування транспортних засобів, яка є одним з найбільших комунальних лохотронів сучасності, що безкарно дозволяє практично з повітря, не витрачаючи практично жодних зусиль, щомісячно збирати з лохів-водіїв десятки мільйонів готівкових гривень, які успішно витрачаються на різного роду напівкримінальні потреби київських чиновників.

Офіційна позиція київської мерії: за паркування платити непотрібно (документи)

5 СПОСІБ

Закрийте авто і сфотографуйте його і паркувальника на мобільний. Потім мовчки йдіть по своїх справах. На питання: «А навіщо?», відповідайте: «А так…».

6 СПОСІБ

Придбайте червону обкладинку. Документ в неї вкладати немає потреби. Помах перед лицем паркувальника і впевнений вигляд роблять свою справу.

В голові не вкладається, як досі кияни і гості столиці жили без споживання настільки дивовижних і «потрібних» послуг! Але ще більше «шкода» стає мешканців інших населених пунктів України, де подібні «послуги» не надаються взагалі – як і в деяких районах Києва. Очевидно, знедолені водії страшенно томляться, намотуючи кола рідним містом (районом) і не знаходячи похнюпленої фігури в оранжевій формі, котрій можна «відстебнути» десяток-другий гривень за отриману «послугу паркування».

7 СПОСІБ

Закрийте авто і скажіть: «Прокуратура». Є ще варіанти: «Міськрада», «Обласна рада», «Міліція», «Інтерпол», «Контора» і т.п. Впевнено і чітко скажіть і йдіть по своїх справах.

8 СПОСІБ

Поцікавтеся, де знак платного паркування (з правильними числами (10) — (25) — (50)) і де синя розмітка? Скажіть, що в новинах чули, як директор «Парксервісу» (варіант – мер міста) сказав, що можна не платити там, де синьої розмітки немає. І їдьте спокійнесенько.

9 СПОСІБ

Завжди говоріть «ТАК!». На питання паркувальника: «Платити будемо?» відповідайте: «Аякже!» і йдіть по справах, махнувши рукою, мовляв, все потім. На його повторне питання, коли їхати збираєтесь: «А як же оплата?» Спокійно відповідайте: «Все, що належить, вже сплачено! Ви що, не пам’ятаєте?» І посміхайтеся, посміхайтеся.

10 СПОСІБ

«Мені в міліції сказали, що тут брати за паркування не належить! Я спеціально дзвонив 102, дізнавався». Ця вбивча фраза діє чомусь чарівним чином. Вимовляти потрібно на виїзді спокійним впевненим голосом.

11 СПОСІБ

«Потім! Все потім!» Вимовляти потрібно впевнено і швидко, нібито відмахуєтесь від набридливої мухи.

12 СПОСІБ

Комбінований метод. Полягає в довільному, «по ситуації», комбінуванні описаних вище методик.

13 СПОСІБ

Запропонуйте розрахуватися кредитною карткою. Ніхто не зобов’язує Вас сплачувати готівкою. Скажіть: «Грошей у мене немає, приймете кредитку?». І спокійно їдьте.

Ніяких послуг паркування не існує і не може існувати в принципі! Подібні грошові операції, в результаті котрих кошти з кишень водіїв перекочовують в кишені паркувальників, являють собою щось середнє між жебрацтвом, вимаганням і шахрайством. В яких водій — потерпіла сторона, котра своєю покірною поведінкою провокує подальші грабежі.

Автолюбитель! Будь бидлом: заплати за паркування!

Чи знаєте ви, що...

Згідно Постанови Кабміну № 1342 від 3 грудня 2009 року «Про затвердження правил паркування транспортних засобів», водій платить гроші за послуги з утримання майданчиків для паркування.

Запам’ятайте: Ви платите не за те, що припаркували своє авто на міській парковці, і не міфічну охорону авто, за котру, згідно тієї ж постанови Кабміну, оператор парковки ніякої відповідальності не несе.

Ви платите за послугу з утримання парковки в належному стані:

— за правильно нанесену синю розмітку, яка виділяє паркомісця площею не менше 12 кв.м на кожний автомобіль;

— правильні дорожні знаки з табличками платних послуг з цифрами (10)(25)(50);

— наявність інформаційної таблички із вказівкою найменування оператора парковки, тарифу за паркування, способу платежу, контактних телефонів;

— прибраний від снігу взимку і від листя восени, а також повністю заасфальтований майданчик для паркування;

— місця для безкоштовного паркування інвалідів в кількості не менше одного на 10 паркомісць;

— з 01.01.2012 р. — наявність паркоматів в кількості не менше одного на 10 паркомісць;

— видачу платіжного документа у вигляді фіскального чека або паркувального талона (інші платіжні документи: квитанції або прибутково-касові ордери незаконні);

— наявність освітлення в темну пору доби;

І багато іншого.

Т.б., ще і ще раз повторюся: ОПЛАТА СТЯГУЄТЬСЯ НЕ ЗА САМ ФАКТ ПАРКУВАННЯ АВТО, А ЗА ВИЩЕПЕРАХОВАНІ ПОСЛУГИ!!!

І якщо Ви бачите, що хоч одна з вище перерахованих послуг не надається, — рішуче відмовляйтеся платити за паркування!

В іншому випадку, Ви платите за повітря, тим самим підтримуючи схему незаконного отримання паркувальними аферистами тіньових доходів.

Крім того, оплачуючи ненадані послуги, Ви зовсім позбавляєте операторів парковки мотивації змінювати будь-що в кращу сторону.

Насправді: навіщо їм обладнувати парковку і надавати комплекс послуг, якщо автолюбителі і так справно, як вівці, платять їм гроші?

Замисліться над цим.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-03-2012 23:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100