23.04.2024 10:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Росія промиває Україні мізки «Августом. Восьмого» — Володимир В'ятрович. Відеоспростування

На фото місто Горі після артобстрілу російських окупантів

Російський фільм «Август. Восьмого» є політичною пропагандою Москви, її інформаційною зброєю у війні проти Грузії, яку Росія прагне екстраполювати в Україну.

Про це в ефірі 5 каналу заявив екс-директор архіву Служби безпеки України, історик Володимир В'ятрович.

«Мене бентежить, чому нам мають промивати мізки, — відзначив В'ятрович. — Зрозуміло, що Росія продовжує війну із Грузією – війну, яка радше відбувається в інформаційному просторі».

Історик скептично віднісся до заяв окремих представників російського суспільства про любов росіян, особливо москвичів, до Грузії.

«Мушу нагадати події 2006—2007 років – висилку грузинів з Москви, закриття їхнього бізнесу і безліч антигрузинської реклами, яка підігрівала ситуацію до 2008 року», — сказав В'ятрович.

За його словами, у 2008 році, коли у Грузії розгорнулись бойові дії, їх постійно супроводжувала «інформаційна зброя», яка ефективно діяла і на території України.

«Багато українських ЗМІ, достатньо неупереджених, стали по суті ретрансляторами російської інформаційної пропаганди Кремля. Українське інформаційне поле є абсолютно незахищеним. Воно є майданчиком для ведення різних інформаційних воєн», — вважає історик.

На його переконання, Росія проводить доволі активну і агресивну інформаційну політику, насаджує свої погляди на ті чи інші події в світі та Україні.

«Те, що фільм „Август. Восьмого“ зроблений за державні кошти, є одним з головних доказів того, що це є політична пропаганда, продовження інформаційної війни, яка ведеться зараз проти Грузії і яка екстраполюється в Україну», — резюмував В'ятрович.

Зовсім протилежною брехливому фільму виявилася реальність. На відео серпня 2008 року видно, що насправді, наприклад, російські окупанти займалися мародерством — з кишені вояка торчить золота виделка.

Цікаво, що російські окупанти не лише безкарно вбивали та грабували мирних грузін. Так російський офіцер відібрав автомобіль у ізраїльських журналістів, при цьому погрожуючи пістолетом грузинським журналістам, які проводили зйомку інциденту.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-03-2012 0:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100