28.03.2024 23:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Кабміні вкрали чотири картини на мільйон

У стінах українського уряду зникли чотири цінні картини, які належать Національному художньому музею України.

Дві з них зникли взагалі, замість інших двох з’явилися фальшивки, повідомляє УНІАН.

Йдеться про роботи імпресіоніста Миколи Глущенка: «У риболовецькому колгоспі», «Вітрила на морі», Дніпровські далі", «Село біля річки».

У 2011 році директор господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабміну Юрій Гурицький заявив, що у 2004 році дві картини – «У риболовецькому колгоспі» та «Вітрила на морі» — було повернуто музею.

«Дніпровські далі», «Село біля річки», які висять у Кабміні, музейники назвали фальшивими.

Більш як півроку , як стверджує головний зберігач НХМУ Юлія Литвинець, музейники сподівалися, що їм таки повернуть справжні «Дніпровські далі» та «Село біля річки».

Водночас урядовці вперлися – що вони таки справжні.

Страхова оцінка «Дніпровських далей» — 560 тисяч 700 грн., а «Села біля річки» — 600 тисяч 750 грн.

За словами пані Литвинець, проблеми зі звіркою картин почалися ще у 2004 році. Тоді під різними приводами музейників не допускали в Кабмін для звірки картин, яка за правилами має відбуватися щороку.

« Ми таки було прорвалися, але половину творів так і не побачили. На повну звірку нас пустили тільки у 2010 році, коли ми їх закидали листами і почали просто погрожувати їм», — каже Литвинець.

«У 2008 році ще були оригінали. У 2010-му, коли проводилася повна звірка, уже були підробки. Це шокувало навіть працівників Кабміну, котрі разом із нами зайшли в кабінет керівника Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації Семиноженка, і побачили, що картини несправжні», — заявив експерт.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-03-2012 12:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100