23.04.2024 12:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Комуністична джин$а на пінчуківському ТV

Останнім часом в новинах ІCTV стало традицією детально інформувати глядачів про діяльність КПУ та її лідера Петра Симоненка. Можна навіть відкривати присвячену цьому окрему рубрику — про подорожі «вождя червоношкірих» Україною, про проведені ним зустрічі з трудовими колективами підприємств та влаштовані прес-конференції, про висловлені політиком пропозиції й внесені до парламенту законодавчі ініціативи, а також дані коментарі з приводу поточних політичних подій.

Зараз в країні — так, а комуністи хочуть сяк. Ті кажуть те-то, а КПУ вважає інакше. Хтось робить отак, а компартія — навпаки. Таку канву мають відверто пропагандистські сюжети, що демонструються в інформаційних випусках всеукраїнських і регіональних каналів, які належать Віктору Пінчуку.

Названий олігарх і медіамагнат має імідж такого собі євроінтегратора України. Періодично влаштовує українські дні на представницьких міжнародних форумах за кордоном. Виступає організатором і спонсором різних саммітів на зразок Ялтінського, де провідні політики й економісти світу, лідери громадської думки, культурні діячі обговорюють планетарні тенденції, намагаються вибудовувати певні стратегії, обмінюються своїми думками щодо бачення ролі і місця в цих глобальних процесах України.

І з Квасневським, і з Соросом дружить, то Біла Клінтона до Києва привезе, то, як це було нещодавно, самого Стросс-Кана, не кажучи вже про сера Пола Маккартні. «Бітли» — давнє захоплення Пінчука, тож гріх не зорганізувати концерт уславленого музиканта — одного з легендарної «ліверпульської четвірки» — в самому центрі української столиці. Тим більше, коли грошей вже давно стільки, що не знаєш, на що їх витрачати. А ще різні мистецькі проекти, арт-галереї, виставки, конкурси...

Здавалося б, цілком респектабельний, сучасний євр... тобто європейський тип. Тим більше не зрозуміло, звідки в нього така незбагнена прихильність до комуністичної партії та її лідера Петра Симоненка? З чого б це? Хіба той може запропонувати Україні щось цінне, путнє, толкове? Чи має «вождь червоношкірих» щось спільне з тими проектами, якими опікується український бізнесмен? Петро Миколайович може завести куди завгодго, тільки не туди, куди веде чи прагне, принаймні на словах, просувати Україну Віктор Михайлович. Що може бути спільного між принципами «Аll you need is love!» та «Пролетарі всіх країн, єднайтеся!»?

Яким чином кореспондуються цінності світової демократії, глобалізму, ліберальної економіки та капіталізму з комуно-совковими «бий буржуїв!», «відняти і поділити!» та іншими гучними істерично-безапеляційними «дайош!» з обов'язковою погрозою кулаком в бік вічногнилого Заходу на чолі з імперіалістичним світовим жандармом — Дядьком Семом?

Звідки ж в олігарха-мільярдера така повага до Симоненка? Наскільки я чув, може помиляюся то поправте, але Пінчук, як це не прикро констатувати, відноситься до більшості українських євреїв, які не визнають український Голодомор геноцидом. Чи не тому, до речі, у День Жалоби на телекартинках його каналів ніколи немає траурних символів — ані стрічки, ані свічки. Для таких як він існує тільки Голокост і більше нічого. Про національну катастрофу українців вони й слухати не хочуть, не те що сприймати чи розділяти як свій власний цей невимовний біль за мільйонами безневинних жертв штучного голоду. Здається, з відомих українських євреїв на це здатний хіба що філософ, поет, журналіст і публіцист Мойсей Фішбейн.

Ну нехай заперечення Голодомору як геноциду ріднить Пінчука з Симоненком. Тут вони однодумці. А в усьому іншому — в «плані» Сороса, міжнародного валютного фонду, євросоюзу, зрештою, того ж «Бітлз», абстракційного мистецтва, яке комуніст Хрущов свого часу розчавив бульдозером? Де ті спільні точки дотику, які дають безпардонній «червоній джин$і» зелене світло в новинах пінчуківської телевізійної імперії? Може супер-магнат у такий спосіб страхується на випадок прихода комуністів до влади?

Чи такий прояв має, сказати б, національна солідарність з батьками-засновниками та провідними діячами світового комуністично-більшовицького руху? «Свій до свого по своє» тільки по-єврейськи? То можливо настав час до відомого барельєфу з Карлом Марксом, Фрідрихом Енгельсом та Володимиром Леніним домальовувати профіль Віктора Пінчука? А чом би і ні?..

 

Олексій Мазур, Дуся

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-04-2012 15:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100