28.03.2024 17:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як можна вірити Яценюку, який обіцяє те, що гарантовано не зможе виконати?

Прочитав виступ Арсенія Яценюка на форумі «Об'єднаної опозиції» на Михайлівській площі в Києві. Не хочу детально розбирати його виступ, тому зупинюсь лише на одній тезі.

Одна з перших практичних дій опозиції в парламенті за словами Арсенія Петровича буде: «Ліквідація монархії Януковича. Новий парламент прийме закон про порядок імпічменту і першим під імпічмент піде Янукович».

От цікаво, хоч одна людина вірить, включно із самим Яценюком, що після парламентських виборів восени цього року буде прийнятий закон «Про імпічмент президента»?

Я навіть не кажу, що жоден з експертів не вірить в те, що опозиція отримає просту більшість в парламенті. Партія регіонів на пару з комуністами за партійними списками отримає десь 30-35 відсотків, але за рахунок мажоритарників Президент Янукович принаймні до кінця 2013 року матиме умовно підконтрольний собі парламент.

Добре, якщо навіть є якісь вже надзвичайно наївні люди, які вірять, що опозиція отримає більшість у Верховній Раді наступного скликання, хотілось би їх спитати, яким чином планується подолати гарантоване вето Президента Януковича на закон «Про імпічмент президента»? Для цього вже потрібно мати 300 голосів. Те, що опозиція отримає 300 голосів, не повірять навіть ці наївні оптимісти. Отже закону «Про імпічмент президента» до 2015 року очікувати безглуздо. Зрозуміло, що тим більше безглуздо розраховувати, що «першим під імпічмент піде Янукович».

Тоді виникає два питання. Перше – навіщо обіцяти те, чого точно виконати не вдасться. І друге – як можна вірити тим опозиціонерам, які обіцяють те, що гарантовано не зможуть виконати?

 

Борис Кушнірук, економіст, член Центрального проводу Української народної партії

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-05-2012 22:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100