26.04.2024 10:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Мажор Дмитро Рудь, що вбив 3 жінок, гуляє на волі

Син екс-прокурора Жовтневого району Дніпропетровська Дмитро Рудь, можливо, буде на волі ще 6 місяців, поки не дочекається касаційного рішення Вищого спецсуду.

Про це пише газета «Сегодня».

У жовтні 2010 року він, управляючи джипом, на смерть збив трьох жінок.

Як розповіли  в Запорізької облпрокуратурі, вирок Апеляційного суду Дніпропетровської області 10 травня чинності не набув: його встигли оскаржити й держобвинувачення, і захисники Рудя.

«Прокуратура просить повернути справу на новий апеляційний розгляд, посилаючись на м'якість вироку», — говорить в.о. начальника відділу підтримки держобвинуваченя Лариса Безлер.

Прокурор наполягає на 7 роках позбавлення волі. Сам же обвинувачуваний хоче нового розслідування справи.

Адвокат потерпілих Едмонд Саакян каже, що чекаючи на рішення Вищого спецсуду Рудь буде на волі ще довго.

«Там черга в кілька десятків тисяч справ. Можливо, його хтось піджене, і справу розглянуть через тиждень», — сказав адвокат.

«Але на практиці цього можна чекати й до листопада — на літо всі судді йдуть у відпустки, тому розгляд справ дуже вповільнюється», — додав Саакян.

У той же час Саакян нагадує, що його підзахисні претензій до Рудя більше не мають, тому їх задовольнить будь-яке законне рішення суду.

«Ми будемо задоволені будь-яким вироком, якщо він винесений у рамках справи, у рамках статті. Тобто й 5 років, і 6 років — нас все влаштовує», — сказав захисник.

Із цього приводу обурюються активісти Дніпропетровська, які не дали зам'яти справу в 2010 році. "Я вважаю, що він повинен сидіти. І на волі він тільки тому, що в нього є якісь зв'язки, — упевнений Олександр Славний, який сам колись постраждав від автомобіліста.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-05-2012 9:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100