20.04.2024 12:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Білорусь не видала Україні екс-помічника Януковича

Білорусія відмовилася видати Україні бізнесмена Павла Борулька, якого звинувачують у розкраданні 620 млн грн з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це пише газета «Комерсант-Україна», з посиланням на інформацію заступника генпрокурора України Рената Кузьміна.

Білоруська прокуратура аргументувала відмову тим, що видача підозрюваного може нанести шкоду суверенітету або безпеці країни.

«Ми отримали офіційну відповідь генеральної прокуратури Білорусі…У ній говориться, що задовольнити вимоги Генеральної прокуратури про видачу Павла Борулько не є можливим», — сказав він.

«Відзначу, що, за чинною угодою про співпрацю, білоруська сторона не зобов'язана надавати Україну всю інформацію про причини відмови в екстрадиції», — сказав Кузьмін.

Він також повідомив, що співробітники Генпрокуратури відвідували Павла Борулька в слідчому ізоляторі КДБ Білорусі.

Обізнаний у справі юрист на умовах анонімності повідомив, що, незважаючи на спроби СБУ добитися екстрадиції Павла Борулька, його випустили з СІЗО під підписку про невиїзд. «Уже три тижні він спокійно гуляє по Білорусії», — сказав юрист.

Деякі експерти називають юридично безграмотним формулювання білоруської прокуратури.

Як відомо, СБУ порушила кримінальну справу за за фактом привласнення співробітниками банків «Національний стандарт» і «Європейський» понад 444 млн грн коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

В ході розслідування фактової справи в окреме провадження було виділено справу щодо основного акціонера цих банків Павла Борулька, який, крім звинувачення в привласненні коштів, підозрюється також в організації злочинного угрупування.

За час розслідування встановлена сума розкрадених коштів зросла до 620 млн грн.

10 квітня СБУ повідомила про завершення розслідування цієї кримінальної справи. Однак, затримати обвинуваченого правоохоронці не змогли, оскільки Борулько виїхав до Білорусі.

За клопотанням СБУ його було заарештовано на території Білорусі в грудні 2011 року. Документи на екстрадицію одразу були направлені до Білорусі.

Борулько — чоловік племінниці дружини колишнього Генпрокурора Олександра Медведька.

Борулько також працював помічником прем'єра Януковича.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-06-2012 9:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100