20.04.2024 14:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За чорний піар політики платять до $ 500 тис.

Нинішня передвиборча кампанія ще до свого старту стала однією з найбрудніших в історії країни, пише журнал «Фокус».

З початку року в ефіри Першого національного і кількох регіональних каналів вийшла ціла серія фільмів про крадійку національного масштабу і корупціонера Юлію Тимошенко: «Просто Юля, а щастя було таким близьким», «Вкрадений попкорн» і «Принцеса на горошині» про нібито життя екс-прем'єра в колонії.

Ще до старту парламентської гонки, в квітні, в інтернеті з'явилось фото лідера партії УДАР Віталія Кличка разом з кримінальними авторитетами 90-х Віктором Рибалком та Андрієм Боровиком.

А голові партії «Україна – Вперед!» Наталії Королевський вороги присвятили цілий спецвипуск газети, де читачам докладно пояснили, чому за неї не варто голосувати.

Автори і замовники піар-атак не завжди вважають за потрібне переховуватись. Наприклад, регіонал Олег Калашников, який у 2007 прославився побиттям журналістів, прямо заявив, що фільми про Тимошенко – його рук справа. Яку суму йому вартувало виробництво двох фільмів і купівля третього, він не каже.

Але політтехнолог Вадим Карасьов стверджує, що бюджет одного фільму склав не менше 500 тис. дол.

За даними джерела видання, пародія не передвиборчу рекламу конкурентів, яка розміщується через відомих блогерів, коштує 7-12 тис.дол, написання і розміщення одного замовного матеріалу в центральних ЗМІ – 15-20 тис.дол.

Можна також за 500-3 тис.дол. розмістити компромат на сайтах, за 10-15 тис. на місяць – замовні новини і матеріали в інтернеті, за 101,5 тис. дол... — коментарі експертів на аутсорсінгу. Найдешевше «замовити» тролів і ботів на аутсорсінгу – 2,5-3 тис.грн.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-06-2012 17:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100