26.04.2024 21:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Президент Freedom House Девід Кремер: вільні зібрання в Україні під загрозою

За часів президентства Віктора Януковича Україна стала менш демократичною. Таку думку висловив президент Freedom House Девід Кремер під час зустрічі, присвяченій новому звіту по Україні в рамках проекту «Європейський досвід», та організованій книгарнею «Є» і виданням «Український тиждень».

«Ще рік тому ми попереджували про проблему консолідації влади. І ми рухаємося в цьому напрямку. Ми висловили занепокоєння тиском на ЗМІ, вибірковим правосуддям, на громадянське суспільство здійснюється тиск правоохоронних органів. Ми стурбовані Верховною Радою, яка з готовністю ставить свою печатку під усіма законами президента і Партії регіонів. Також нас непокоїть корупція. Це проблема не нова. Однак, нас турбує те, що люди з родини президента, його рідні сини, сини інших можновладців отримують переваги від своїх родинних зв’язків», — сказав Кремер.

Також директор Freedom House висловив занепокоєння тиском на вільні зібрання в Україні: «Ми вчора приїхали в Київ, там була демонстрація: використання сльозогінного газу, інших засобів показує, що зібрання під загрозою. І якщо не взятися за нинішні тенденції, Україна може прийти до автократії», — відзначив Кремер.

«Однак, картину не потрібно змальовувати у чорних кольорах. Ми намагалися показати, що суспільство активне, і воно повинне бути активним, аби протистояти тенденціям в країні. Також можна відзначити покращення ситуації з організаціями, які займаються правозахистом, просувається новий КПК. Ми навіть бачили певні зусилля уряду протистояти російському тиску. І я гадаю, це дуже позитивно, після того, що відбулося в квітні 2010 року в Харкові», — резюмував Кремер.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-07-2012 9:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100