28.03.2024 16:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Freedom House заявляє про виборче переслідування ЗМІ в Україні. Відео

Відома в усьому світі неурядова організація Freedom House, що займається дослідженнями стану політичних та громадянських свобод у різних державах, поширила заяву щодо дій українських податкових органів. Причиною появи такої заяви стали нещодавні події навколо TВi і його директора Михайла Княжицького.

У заяві Freedom House говориться наступне: «хоча у влади є законний обов'язок розслідувати всі податкові злочини, це не повинно застосовуватися вибірково». Організація Freedom House зазначає, що «постійну увагу до TВi і зокрема до Михайла Княжицького піднімає серйозні питання щодо дій українських податкових органів».

Freedom House звертається до України з закликом не допустити дій, які в підсумку можуть негативно відбитися на свободі слова в державі. Організація звернулася до української влади з проханням провести незалежне розслідування на предмет законності проведення обшуку в офісі TВi.

Нагадаємо, що даний обшук був проведений правоохоронцями в рамках розслідування кримінальної справи стосовно Княжицького щодо ухилення від сплати податків. В організації Freedom House відзначають, що дії правоохоронців щодо телеканалу можуть бути викликані критикою влади, яка неодноразово звучала на TВi.

Відзначимо, що раніше прокурор української столиці Анатолій Мельник назвав безпідставними звинувачення в тому, що представники податкових органів чинять тиск на ТВі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-07-2012 15:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100