19.04.2024 08:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Литвина, Колесніченка, Ківалова, Мартинюка, Чечетова та Єфремова обіцяють посадити на вила

 

Під столичним Українським домом проти мовного закону голодують п'ятеро. Акція протесту тут триває з 3 липня 2012 року , коли парламент ухвалив законопроект «регіоналів» Колесніченка — Ківалова у другому читанні.

О першій ночі 1 серпня у 73-річного Ярослава Драгана, що голодує в центрі столиці, стався серцевий напад. Він має американське громадянство. Останні два роки живе в місті Коломия на Івано-Франківщині.

— Думав, помру, — каже Ярослав Драган. Він сивий, в окулярах, одягнений у вишиванку та світлі штани. — Заповіт написав, що все моє майно має йти на музей «Гуцульщина» і бібліотеку Стефаника у Львові. Дітям нічого не залишаю, мають вдосталь. Троє дочок покінчали найкращі американські школи. Одна — лікар, друга будує літаки. Третя — дороги й міст в Америці. Жінці трошки грошей лишив.

Об 11.10 під Українським домом голодувальники лежать на розкладачках — це Ярослав Драган та його дружина Леся Дідик, Юрій Тимошенко, Михайло Пігуляк — усі з Коломиї. Та вінничанин Леонід Бровченко.

— Тут пече, як холєра, — каже роздратовано, з польським акцентом Ярослав Драган. Розмовляє по мобільному. — Немає де сцяти. Ти посиди день голодний під пекучим сонцем.

Від госпіталізації Драган відмовився.

— Така лікарка приїхала. Почала мене смикати. В Америці за таке одразу поперли б з роботи, — продовжує. — Вона знала, що я голодуючий, і зі мною поводилась, як з колодою.

Учасниця акції 19-річна Аліна Боднар клеїть на дошку оголошень написаного вірша. Нижче листівку з написом: «Литвин — зрадник країни».

— Литвин буде проклятий, і вся його рідня. Він бив себе у груди й казав, що не підпише. А шо зробив? Його партія піде з політики так, як пішов соціаліст Мороз, — каже Михайло Пігуляк.

Юрій Тимошенко сідає в позі лотоса. Поряд у пластиковому стакані холоне його чай. Голодувальники кажуть, що міліція заборонила працівникам сусідніх кафе допомагати учасникам акції — гріти для них воду. Інакше власників оштрафують на 200 грн.

— До нас ніхто з політиків за цей час не вийшов. Он на списку ми визначили, кого треба посадити на вила — Колесніченка, Ківалова, Мартинюка, Чечетова, Єфремова. І Табачника треба дописати. А Литвин буде перший у списку. Він підписав свій смертний вирок. Він — політичний труп, — говорить Юрій Тимошенко.

Киянин Олександр Прудніков запрошує перехожих приєднатися до акції. Там з десяток учасників. Люди ставлять підписи проти мовного закону.

Мітингувальники чекають на нових учасників.

— Днями буде підтримка, — каже Юрій Тимошенко. — Приїдуть десь 50 людей.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-08-2012 9:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100